USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Зеленський заявив, що Трамп не тиснув на нього під час телефонної розмови

25 Вересня 2019 23:06
Президент України Володимир Зеленський заявив, що він «нікому не обіцяв» почати розслідування проти Байдена і, на його думку, в Україні і так є багато важливих «своїх спав».

Про це він сказав 25 вересня у Нью-Йорку під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, передає ТСН.

Володимир Зеленський відповідаючи на запитання, чи «почувається він зобов’язаним перед презедентом США», наголосив, що Україна неалежна і він не давав обіцянок розпочинати розслідування.

«Я нікому нічого не винен, ви всі розумієте. Україна – незалежна країна. Ви самі знаєте, у нас новий генпрокурор Руслан Рябошапка, гарна чесна людина із західною освітою та досвідом. Він повинен розглядати будь-які справи, які тут можуть бути обіцянки», – сказав президент.

На запитання, чи почали розглядати справу проти Байдена, Зеленський відповів, що в Україні є набагато більше важливіших питань: «Ви знаєте, це справи про Іловайськ, Майдан, корупція про яку говорив Трамп. Це справи над яким він (Рябошапка, - ред.) працює».

Щодо резонансної телефонної розмови з Трампом, то Зеленський вважає, що ніякого тиску не було та не хоче бути причетним до виборів у США.

«Я перепрошую, але я не хочу бути залученим до виборів (у США, - ред.), до процесу виборів. Це демократичні прилюдні вибори. Ми добре поговорили телефоном, нормально. Ми говорили багато речей. Отже, я гадаю, і ви маєте знати, що ніхто нікого ні до чого не підштовхував, не було тиску», – додав він.

Нагадаємо, довкола президента США Дональда Трампа розв’язався скандал, пов’язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом «тривожну обіцянку». Одним з політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керує син Джо Байдена – його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus