USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

10 спортивних перемог України 2018 року

27 Грудня 2018 19:38
Попри те, що у світі часто все йшло шкереберть, вихоріло і ламалося, українські спортсмени приємно дивували. Як ніколи раніше, саме вони часто давали приводи пишатися нашою країною. І, як ніколи раніше, вони зі слізьми радості піднімали національний прапор над головами, слухаючи гімн на п’єдесталах. Спорту було чим гордитися у році, що минає. Ми перемагали. Завдяки чи всупереч – це вже інше питання, пише спортивний оглядач Юрій Конкевич на сторінках газети Волинські Новини від 28 грудня.

АБРАМЕНКО — ОЛІМПІЙСЬКИЙ ЧЕМПІОН З ФРИСТАЙЛУ

«Ні, я ще не розумію, що сталося», – казав Олександр Абраменко після виграшу золота. Першого чоловічого золота в історії України на Зимовій Олімпіаді! Очевидно, він досі шокований і не розуміє, що з ним трапилося. Хоча українця давно вважають одним з найкращих акробатів, у його активі була лише одна перемога на етапах Кубка світу. Три Олімпіади, шість чемпіонатів світу – усе без нагород. Аж ось перша медаль на змаганнях такого рівня у корейському Пхенчхані – одразу золота!

РОМАНЧУК — НОВА ЗІРКА СВІТОВОГО ПЛАВАННЯ

У 2018 році Михайло Романчук виграв два золота чемпіонату Європи в Глазго, а в грудні у прекрасному стилі й водночас у драматичному запливі завоював золото на чемпіонаті світу з плавання в короткій воді у Ханчжоу (Китай).

Михайло став першим українським чемпіоном світу на короткій воді (25-метровий басейн) з 2012 року. Нині він у топ-списку всіх можливих номінацій світового плавання.

ЗБІРНА ШЕВЧЕНКА: ВИГРАНА ЛІГА НАЦІЙ І ПРОБЛИСКИ ГРИ

У команди №1, яка рік тому провалила відбір на Чемпіонат світу-2018, справи налагодилися. Її керманич разом із групою італійських помічників і далі гнув свою лінію щодо тактики гри та прищеплював футболістам часто непритаманне нашому футболу бажання володіти м’ячем і комбінувати на полі.

Шева стабілізував основний склад, і збірна майже в одні ворота виграла групу в новому турнірі УЄФА – Лізі націй, випередивши чехів і словаків. Це ще не прямий вихід на Чемпіонат Європи 2020 року, але у випадку провалу у відбірковому турнірі наступного року стадія плей-оф Ліги націй стане запасним аеродромом для участі збірної в ЧЄ-2020.

А от в українській Прем’єр-лізі все поки дуже темно й занедбано. Тут, як і раніше, триває цирк під назвою УПЛ-ФФУ.

ПРИЩЕПА – ФЕНОМЕНАЛЬНА МАЙСТРИНЯ ФІНІШІВ

Зараз навіть складно уявити, що ще кілька років тому Наталія Прищепа спеціалізувалася на бігові на 1500 метрів, а на чемпіонаті Європи в Амстердамі у 2016 році, по суті, відбувся її дебют у великих турнірах на 800-метрівці. Тоді рівнянка виграла золото, а в Берліні у серпні цього року вписала своє ім’я в історію. Вона стала тільки другою спортсменкою, яка двічі вигравала 800-метрову дистанцію на чемпіонаті Європи, і першою, хто виграв два золота поспіль.

Збірна України з легкої атлетики завершила чемпіонат Європи-2018 на 10 місці в медальному заліку.

Українські легкоатлети вибороли у Берліні два золота, три срібла і дві бронзи.

КИЇВСЬКИЙ ФІНАЛ ЛІГИ ЧЕМПІОНІВ

Світла пляма українського футболу – київський фінал Ліги чемпіонів. Тут усе склалося без проколів. Хоча як могло бути інакше, коли процедура таких подій ретельно виписана УЄФА, а частина її співробітників працювала в Києві? Після матчу «Ліверпуля» та «Реала» на НСК «Олімпійський» у Києві ФФУ подала заявку й на проведення Суперкубка Європи у 2021 році.

БІЛОДІД – НАЙМОЛОДША ЧЕМПІОНКА СВІТУ В ІСТОРІЇ ДЗЮДО

Дар’я Білодід переписала історію світового дзюдо. Торік у 16-річному віці українка виграла золото дорослого чемпіонату Європи. Цього року вона стала чемпіонкою світу серед дорослих у Баку. На момент виграшу золота Білодід виповнилося 17 років та 11 місяців!

СВІТОЛІНА: ПІК ПЕРЕМОГ УКРАЇНСЬКОГО ТЕНІСУ

Вольова перемога у фіналі Підсумкового турніру принесла Еліні Світоліній трофей в останньому турнірі сезону 2018 року. Для українки він був четвертим цьогоріч.

У Сінгапурі Еліна виграла найбільший трофей в кар’єрі, перемігши суперниць, які були в топ-10 світового рейтингу.

Після перемоги на Підсумковому турнірі-2017 Каролін Возняцкі виграла у 2018 році свій перший турнір Великого шолома. Тепер черга Еліни!

ІГРИ НЕСКОРЕНИХ В АВСТРАЛІЇ

З 20 до 27 жовтня 15 українських ветеранів та військовослужбовців, які зазнали поранень під час війни на Донбасі, брали участь у масштабних міжнародних змаганнях в австралійському Сіднеї.

Ігри Нескорених у Сіднеї стали другими змаганнями, в яких брала участь команда з України. У медальному заліку Україна посіла п’яте місце. Команда виборола 20 медалей – 7 золотих, 10 срібних та 3 бронзові.

Волиняни у Сіднеї завоювали для української збірної чотири із семи золотих медалей.

ЛОМАЧЕНКО, УСИК, ГВОЗДИК І ДАЛАКЯН – ЧЕМПІОНИ СВІТУ

Україна зміцнила позиції в світовій боксерській тусовці. Наших боксерів поважають по всій планеті.

Олександр Гвоздик здобув пояс WBC у напівважкій вазі, відправивши Адоніса Стівенсона в лікарню, а Василь Ломаченко в об’єднавчому бою переміг Хосе Педрасу, Олександр Усиккороль у першій важкій вазі. Він абсолютний чемпіон світу в своїй категорії і володіє поясами найпрестижніших версій: WBA, WBC, WBO і IBF.

Артем Далакян щойно у грудні захистив титул чемпіона світу з боксу WBA у найлегшій вазі.

КОСТЕВИЧ ПЕРЕСТРІЛЯЛА РОСІЯНКУ І ВИГРАЛА ЗОЛОТО ЧЕМПІОНАТУ СВІТУ

Олена Костевич у жовтні виграла чемпіонат світу зі спортивної стрільби з пістолета з відстані 25 метрів у корейському Чханвоні. Це був епічний фінал, гідний екранізації...

У фіналі Костевич і росіянка Віталіна Бацарашкіна показали однаковий результат – 35 очок. Рівність між спортсменками збереглася й після першої перестрілки. У другій в росіянки трапилися технічні проблеми з пістолетом, але вона все ж відправила всі кулі у мішень. Костевич не хотіла втрачати перемогу і повторила результат Бацарашкіної.

Спортсменки були менш успішні в третій перестрілці. У ній українка двічі промахнулася. Але цього вистачило для перемоги, адже росіянка схибила тричі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus