USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

10 жовтня: події, факти, дні народження

10 Жовтня 2018 00:00
День народження 10 жовтня відзначає журналістка, помічник депутата Ковельської міського ради Ігоря Пініса Олександра Ткачук.

Колеги зичать іменинниці нових звершень, стабільного благополуччя, повного достатку та щасливих моментів у житті. Нехай продуктивна робота приводить до успіху, нехай буде легко крокувати до своїх мрій.

Також свято сьогодні і у Ольги Редькович. Чудову маму та вірного друга вітають рідні, друзі та зичать їй натхнення, любові і уваги, тепла і сонячного настрою, успіхів у всьому, яскравих вражень і веселки емоцій. Нехай життя, як яскрава мозаїка, складається зі світлих фарб радості та незабутніх подій!
Ольга Редькович
Ольга Редькович


День народження сьогодні святкують адвокат Сергій Сафулько, доктор педагогічних наук, професор Іван Малафіїк, журналіст Михайло Щоголєв, тренер з тантри та рейки Альона Горошко, а також журналістка Ірина Куприсюк.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та зичить здоров’я, достатку, сімейного затишку, натхнення і здійснення мрій, невичерпної наснаги та щедрих дарунків долі. А ще - нових професійних та особистих звершень, а також успіхів у всіх починаннях.

Сергій Сафулько
Сергій Сафулько
Ірина Куприсюк
Ірина Куприсюк
Альона Горошко
Альона Горошко


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка

Минулоріч ми писали про те, що цього дня в Луцьку патрульні врятували чоловіка від самогубства. 58-річний чоловік у квартирі на вулиці Федорова хотів повіситись, а перед тим намагався викинутись з вікна 9 поверху.

2016 року вперше в історії дитячо-юнацька спортивна школа з Волині стала найкращою серед усіх в Україні.

У 2015 цього дня у Луцьку в центрі міста помер чоловік.

2014 року у цей день вдалось «увімкнути машину часу» під час відзначення 585-ої річниці З’їзду європейських монархів у Луцькому замку.

Також, луцькі художники продавали картини заради бійців АТО. Художня виставка, під час якої кожен поціновувач мистецтва міг внести свою часточку у допомогу бійцям АТО, відбулась в Галерії мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України.

Під загрозою було питання існування ДП «Волиньторф». До слова, середня заробітна плата на торфозаводах у селищі Маневичі та селі Прилісне Волинської області становить більше 4 тисяч гривень, а працівники на заготівлі корисної копалини в сезон отримують від 10 тисяч.

У цей день слідом за зміною керівництва Луцького прикордонного загону «свіжу кров» улито в Надбужанський відділ Прикордонної варти Республіки Польща – на кордоні з Волинню з’явився новий польський командир. Ним став полковник Вальдемар Скарбек.

Народилися:

Цього дня народилися англійський фізик і хімік, який відкрив формулу води та виміряв вагу Землі, Генрі Кавендіш, італійський композитор Джузеппе Верді, український художник, професор, основоположник бойчукізму Михайло Бойчук, український поет-неокласик Михайло Драй-Хмара (Драй), радянський актор театру і кіно Бруно Фрейндліх, французький письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури Клод Сімон, український кінооператор Георгій Єфремов, український художник Юрій Нагулко, російський актор, режисер Пилип Янковський, українська співачка, народна артистка УкраїниНіна Матвієнко, англійська телеведуча Шерон Осборн, російський і радянський футболіст Олександр Бубнов, український хокеїст Олексій Житник, українська лижниця Марина Анцибор, російський програміст, один із творців соціальної мережі «ВКонтакті» Павло Дуров.

Сталося:

1858 — за підтримки Сполучених Штатів почалася організована озброєна боротьба за незалежність Куби від Іспанії.

1911 — У Китаї повалено монархію, Сунь Ят Сен проголосив республіку.

1918 — РНК Радянської Росії ухвалила Декрет про запровадження нової орфографії.

1919 — Верховна рада Антанти офіційно оголосила про запровадження економічної блокади Країни Рад.

1932 — У Запоріжжі запустили ДніпроГЕС ім. Леніна.

1933 — У США поступив в продаж перший у світі пральний порошок.

1940 — У Кракові створили Революційний Провід ОУН на чолі зі Степаном Бандерою.

1943 — Джордж Орвелл, британський письменник вперше вжив термін холодна війна (есей «Ви і атомна бомба»).

1964 — У Токіо почалися XVIII Олімпійські ігри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus