USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

11 грудня: події, факти, дні народження

11 Грудня 2015 00:00
День народження 11 грудня відзначає радник голови правління фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», депутат Волинської облради Олександр Курилюк.

Колектив Інформаційного агентства Волинські Новини бажає йому миру і впевнених перемог. Нехай життя буде наповнене приємними моментами і буде щедре на добрих людей. Нехай завжди вистачає сил на реалізацію задуманого і удача завжди буде на вашій стороні.

Окрім того, друзі та знайомі вітають зі святом інтернет-маркетолога Корпорації Тигрес Роксолану Петрук. Іменинниці бажають міцного здоров'я та побільше позитивних моментів у житті.



Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Міжнародний День гір. Свято було проголошено 20 грудня 2002 року під час 57-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН, коли підводилися підсумки проголошеного ООН Міжнародного року гір. У резолюції Генеральної Асамблеї запропоновано світовій спільноті організовувати цього дня заходи, які пропагують значення стабільного розвитку гірських регіонів.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня масово загинула риба у ставку, що знаходиться в Турійську поблизу комбікормового заводу фірми «Пан Курчак».

2013 року у цей день редакція показала революційний Київ очима Волинських Новин. Ексклюзивний фоторепортаж дивіться ТУТ.

У 2012 році редакція розповідала про автоквест у Луцьку. Про те, як це було, можна переглянути у відеофільмі.

Окрім того, у цей день назвали кращих футболістів «Волині». Так, румунський півзахисник луцької команди Ерік Бікфалві потрапив у п'ятірку гравців Прем'єр-ліги сезону 2012/2013 років.

Народилися:

Цього дня з’явилися на світ німецький мікробіолог, нобелівський лауреат і відкривач знаменитої паличкиРоберт Кох, французький письменник, автор серій пригодницьких повістей про Арсена Люпена Моріс Леблан, священик УГКЦ, культурно-громадський діяч Андрій Бандера, український письменник Микола Матіїв-Мельник, французькі актори Жан Маре і Жан-Луї Третіньян, український політик, один із лідерів ОУН та УПА Микола Лебідь, український гандболіст Олександр Шипенко, радянський режисер-мультиплікатор, автор мультфільмів «Пластилиновая ворона», «Падал прошлогодний снег» Олександр Татарський, український гандболіст В'ячеслав Дідушенко, російський рок-музикант, лідер групи «Машина часу» Андрій Макаревич, громадянський активіст Михайло Свистович, український футболістАндрій Гусін.

Сталося:

1769 — в Англії запатентували жалюзі.

1852 — у Парижі відкрили найстаршу з нині чинних циркових споруд.

1894 — у Парижі відкрили першу в світі автовиставку, у якій брало участь 9 фірм.

1914 — у Києві за зв'язки з австрійським урядом російська поліція заарештувала українського історика Михайла Грушевського.

1918 — в Одесу вступили війська Директорії УНР.

1937 — Сталін у Великому театрі (Москва) вимовив крилату фразу: «Депутат — слуга народу».

1946 — при ООН створили Дитячий фонд — ЮНІСЕФ.

1963 — Френк Сінатра заплатив викуп в $240 тисяч за свого сина.

1972 — Юджин Сернан і Гаррісон Шмітт (астронавти космічного корабля «Аполлон-17») востаннє (станом на 2012) вийшли на поверхню Місяця, провівши у долині Таурус-Літтров 75 годин. Це була 6-а в історії висадка людей на Місяць.

1981 — лондонський Біг Бен зупинився від холоду (о 12:27).

1993 — вітальну телеграму Хрущова Гагаріну (12 квітня 1961) на аукціоні у Нью-Йорку продали за $ 68 500 (світовий рекорд вартості телеграм).

1994 — російські війська вторглися в Чеченію.

1997 — ухвалили Кіотський протокол — міжнародну угоду про обмеження викидів в атмосферу парникових газів.

1998 — аеробус A310-200 «Тайських авіаліній» зазнав катастрофи біля аеропорту «Сурат Тані» (Таїланд), загинула 101 людина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus