USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

11 лютого: дні народження, події, факти

11 Лютого 2016 00:00
11 лютого святкує день народження лучанка Аліна Віткалюк (на головному фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинницю з днем народженя, а усіх, народжених під іменем святих у цей день – з днем ангела. Бажає міцного здоров’я, позитиву на щодень, безмежного щастя й удачі.

День народженння у цей день святкує і дизайнер газети «Волинські Новини» Віталій Мисюк. Колеги бажають йому бути мудрим, здоровим, життєрадісним, творчим і завжди сповненим сил та енергії.

Також сьогодні день народження у юрисконсульта Луцьксантехмонтаж №536 Левчуна Сергія Федоровича. Друзі вітають дуже хорошу та щиру людину, прекрасного чоловіка і майбутнього тата. Бажають щасливої долі й здоров'я, у справах успіхів і процвітання, і щоб збувались усі побажання! "Дякуємо за відпочинок в Косино", - додають вони до вітання.
Іменини за православним календарем відзначають Лаврентій, Герасим, Гнат та Роман.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік редакція повідомляла , що кубок України з боксу отримала волинянка. Вихованки заслуженого тренера України Віктора Рогатіна показали видовищні та напружені поєдинки. У ваговій категорії до 51 кілограм золоту нагороду виборола ковельчанка – заслужений майстер спорту України Тетяна Коб. Срібна медаль у ваговій категорії до 75 кілограм дісталась майстру спорту України Олександрі Федіс (позаминулого року вона була володаркою Кубка України у своїй ваговій категорії).

Про волинянина, який виготовляє кольчуги, що витримують удар меча, видання писало 2014 року. Незвичним ремеслом захопився вчитель історії НВК № 1 Каменя-Каширського Олександр Деркач. Головні убори, сорочки, рукавиці, вагою близько кілограма кожна – уже декілька середньовічних обладунків виготовив 36–річний молодий чоловік.

Також в2013 році волинянам пропонували більше дізнатися про війну в Афганістані.

Як в руках волинянки «оживає» скло ІАВолинські Новини розповідали у 2012 році. Юна волинянка, уродженка «перлини» Чорного моря – Одеси, займається незвичною справою. Вона є автором ажурних розписів на склі. Речей, в принципі, ужиткових.

Читайте також в матеріалі за 2012 рік про волинського креативщика, який презентував книгу з сала. Тексти у ній – з жиру і перцю, а сторінки написані спеціями, медом та шоколадом.

Народилися:

11 лютого народилися український козацько-старшинський літописець Самійло Величко, американський винахідник (лампа розжарювання, телефон, фонограф) Томас Едісон, американський фізик угорського походження, один із творців першого атомного реактора Лео Силард (Сцилард), українська художниця, викладач Київського художнього інституту Тетяна Яблонська, італійський кінорежисер («Дорога, тривалістю рік»), один із батьків неореалізму Джузеппе де Сантіс.

Сталося:

660 року до нашої ери імператор Дзімму заснував династичну державу Японія.

1809 Роберт Фултон запатентував пароплав.

1852 Микола Гоголь кидає у вогонь рукопис другого тому «Мертвих душ».

1865 Чарльз Лютвідж Доджсон вигадав собі псевдонім Льюїс Керрол.

1878 у Великій Британії опубліковано перший щотижневий прогноз погоди.

1889 у Японії створено Парламент.

1922 у Торонто оголошено про відкриття інсуліну.

1945 Кримська конференція затвердила післявоєнний устрій Європи.

1963 у Києві розпочалася конференція з вимогою надати українській мові статусу державної.

1993 — вперше відзначено Всесвітній день хворого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus