USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

11 липня: події, факти, дні народження

11 Липня 2015 00:00
День народження 11 липня святкують депутат Луцької міської ради Олена Голєва, журналісти Оксана Головій (на фото) та Петро Герасименко.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх та бажає миру, побільше позитиву і тепла.

Також сьогодні свій 21-й День Народження святкує постійний член колективу Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ✈" Богдан Шклярський (на фото нижче). Колектив "ОВАЛ✈" бажає йому міцного авіаційного здоров'я, повного форсажу по життю, простих метеорологічних умов на всьому життєвому курсі, повної заправки і тисячі можливостей для дозаправки, видимості мільйон на мільйон, відмінного функціонування всіх систем і завжди зустрічного вітру на зльоті ну і самих зльотів побільше!



Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Cьогодні – Всесвітній день народонаселення та Всесвітній день шоколаду.

Наша хроніка:

Рік тому Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що один із найвпливовіших юристів Росії Марк Фейгін захищатиме інтереси героїчної української льотчиці Надії Савченко

Два роки тому у цей день редакція інформувала, що в Україні планують створити Книгу національної ганьби. Українські філологи зі всіх регіонів вирішили об’єднати зусилля та створити Книгу національної ганьби, в якій розкажуть про діяння сучасних українофобів.

Окрім того, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, як на Волині оформити закордонний паспорт. Які документи потрібно здати для оформлення закордонного паспорту, де знаходиться кабінет, де їх приймають і опрацьовують, як робиться фото на паспорт, та які існують тепер системи його захист - усе це дослідила редакція.

У 2012 році редакція розповідала про те, як у світі святкують День шоколаду. Як відомо, для давніх майя зерна какао були грошима, для французів – афродезіаком. 200 років тому шоколад існував лише як напій, коштував, «як золото».

11 липня у 2011 році волинські археологи знайшли унікальну булаву. Невеличка булава виготовлена з бронзи і покрита позолотою, датується XII-XIII століттями.

Народилися:

Цього дня народилися король Шотландії Роберт Брюс, шостий президент США Джон Адамс, кубинський рибалка, прообраз героя оповідання Ернеста Хемінгуея «Старий і море» Грегоріо Фуентес, радянський фізик, академік, лауреат Нобелівської премії, головний редактор останнього видання Великої радянської енциклопедії Олександр Прохоров, український поет та письменник Павло Кононенко, український та російський актор, режисер Костянтин Єршов («Вій», «За двома зайцями», «Веселі Жабокричі»), український письменник, головний редактор видавництва «Веселка» Ярема Гоян, мексиканський футболіст Уго Санчес, французький футболіст, захисник збірної Франції та іспанської «Барселони» Ерік Абідаль.

Сталося:

1613у Москві відбулася коронація Михайла Федоровича Романова, родоначальника нової династії Романових на московському престолі

За Михайла Федоровича провідну роль в управлінні державою відігравали його близькі родичі (в 1619-33 фактично правив його батько). 1618 після спроби польського королевича Владислава захопити Москву, підписав Деулінське перемир'я, за яким до Речі Посполитої відійшла Чернігово-Сіверська земля.

У 1632—1634 вів невдалу війну з Річчю Посполитою, в якій на стороні польських військ воювали українські козаки на чолі з гетьманом Тимошем Орендаренком.

Продовжував вести загарбницькі війни у Сибіру.

За часів царства Михайла Федоровича було розширено відносини з Європою, видано першу рукописну газету «Вісті-Куранти» (1621), утворено «полки нового строю» (регулярні військові полки, навчені по-європейськи та очолювані найманими європейськими офіцерами).

1925у Львові засновано Українське національно-демократичне об'єднання.

Намагання унормувати українсько-польські взаємини в Польщі, розпочаті проводом УНДО і недотримання польським урядом взятих зобов'язань та посилений тиск на українців спричинили гостру кризу в УНДО, наслідком якої Дмитро Левицький зрікся головування; на його місце обрали Василя Мудрого.

В знак незгоди з УНДО вийшла група членів з Дмитром Палієвим на чолі і заснувала партію Фронту Національної Єдности.

Водночас створилася внутрішня опозиція, яка гуртувалася біля групи «Діла»: Дмитро Левицький, Кость Левицький, Іван Кедрин-Рудницький, Степан Баран та інші, й опозиція нової жіночої організації «Дружина княгині Ольги», з Міленою Рудницькою на чолі. Також проти УНДО розпочали гостру кампанію УСПП і ОУН.

Проголошення новим головою УНДО В. Мудрим нормалізації не дійсною (1938) призвело до вирівняння суперечностей у партії, але все це спричинило деяке послаблення впливів УНДО і зростання впливу націоналістичних організацій: ОУН, Фронту Національної Єдности тощо.

З радянською окупацією у вересні 1939 Західно-Українських Земель УНДО перестало існувати.

1971у Піттсбурзі здійснена перша постановка рок-опери «Ісус Христос — суперзірка».

Музику до твору написав Ендрю Ллойд Веббер, а слова — Тім Райс. Твір описує останній тиждень життя Ісуса Христа і зраду його учня Юди Іскаріота.

Прем'єра викликала багато дискусій у суспільстві. Твір починається Входом Господа у Єрусалим, а завершується розп'яттям Христа. Опера описує біблійні події, не дотримуючись ортодоксальних церковних традицій. Головну увагу зосереджено на протиставленні поглядів Ісуса та його учня — Юди. Юда Іскаріот бачив рух послідовників Ісуса радше як світську боротьбу за власні права євреїв, а не як релігійну течію, яку очолює син Бога — Ісус. В оригінальній версії роль Ісуса виконав Ієн Гіллан — вокаліст «Deep Purple». У жовтні 1970 р. Тім Райс і Ендрю Ллойд Веббер записали подвійний (на 2 платівках) музичний альбом «Jesus Christ Superstar». У 1973 р. на основі рок-опери знято мюзикл з однойменною назвою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 11 Липня 2015 10:45
Cьогодні – Всесвітній день народонаселення та Всесвітній день шоколаду. ------------------------------------------- День "шоколаду" в Україні тепер кожен день... (правда не всім доступний навіть через "субсідії")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus