USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

11 липня: свята, події, факти. День шоколаду та відкриття iPhone App Store

11 Липня 2022 00:00
У світі сьогодні День шоколаду, в США – День підбадьорювання одиноких, День Комори, День чорничного маффіна, День черешні «Rainier», День плавального басейну, День коктейлю «Мохіто», Всеамериканський день фотографування домашніх тварин, в Китаї – День моря, в Білорусі – День працівників податкових органів, в Ірландії – День поминання, в Польщі – День пам’яті жертв геноциду, в Монголії – День народної революції, свято «Наадам», в Аргентині – День бандонеона, в Бельгії – свято фламандської громади (Битва золотих шпор, Flemish Community Day).

11 липня іменини відзначають власники таких імен: Василь, Герман, Григорій, Іван, Йосип, Сергій.

Цього дня народилися король Шотландії Роберт Брюс, шостий президент США Джон Адамс, кубинський рибалка, прообраз героя оповідання Ернеста Хемінгуея «Старий і море» Грегоріо Фуентес, український поет та письменник Павло Кононенко, український письменник, головний редактор видавництва «Веселка» Ярема Гоян, мексиканський футболіст Уго Санчес, французький футболіст, захисник збірної Франції та іспанської «Барселони» Ерік Абідаль.

Події

У 2017 дослідники з Університету Джорджа Вашингтона відкрили новий прототип сонячної батареї з ефективністю 44,5%.

У 2014 році в результаті ракетного обстрілу з Росії в районі Зеленопілля загинуло 36 українських військових.

У 2010 році збірна Іспанії з футболу вперше в своїй історії стала переможцем чемпіонату світу з футболу, перемігши у фіналі збірну Нідерландів.

У 2008 році компанія «Apple Inc.» відкрила iPhone App Store.

У 2006 році компанія Microsoft припинила технічну підтримку операційних систем Windows 98 і Windows ME.

У 2003 році у Франції замість загальноприйнятого англіцизма e-mail, що означає електронну пошту, вирішили використовувати канадське слово courriel в рамках боротьби за чистоту мови.

У 2001 році провідна компанія з виробництва миттєвої фотографії – американський концерн «Полароїд» оголосив про своє банкрутство.

У 1995 році США і В’єтнам відновили в повному обсязі дипломатичні відносини.

У 1995 році в ході Боснійської війні сербські війська взяли Сребреницю, слідом за чим послідувало масове вбивство беззбройних мусульман.

У 1985 році в журналі Playboy опубліковані фотографії голої поп-зірки Мадонни.

У 1979 році перша американська космічна станція Скайлаб при вході в щільні шари атмосфери Землі над Індійським океаном була зруйнована.

У 1975 році в Північно-Західному Китаї виявлено масове поховання 6 тисяч стародавніх статуй воїнів.

У 1972 році починається перша гра чемпіонату світу з шахів між претендентом на чемпіонський титул Боббі Фішером і Борисом Спаським.

У 1971 році в Піттсбурзі здійснена перша постановка рок-опери «Ісус Христос – суперзірка».

У 1971 році мідні рудники в Чилі націоналізовані.

У 1962 році відбулася перша трансатлантична передача супутникового телебачення.

У 1960 році Франція погодилася надати незалежність в серпні поточного року Дагомеї (сучасний Бенін), Нігеру, Верхньої Вольті (сучасна Буркіна-Фасо), Берегу Слонової Кістки, Чаду, Центральній Африці (сучасна Центральноафриканська Республіка) і Конго.

У 1944 році засновано Українську Головну Визвольну Раду – політичний орган УПА.

У 1942 році в староверческой селі Туховежі Ленінградської області солдати вермахту і генерал Власов знайшли спільну мову.

У 1940 році Румунія була виключена з Ліги Націй за співпрацю з нацистами.

У 1921 році Червона армія захоплює Монголію відтісняючи загони білогвардійців і більшовики створюють Монгольскую Народну Республіку.

У 1919 році в Голландії введений 8-годинний робочий день та неділю в якості законного вихідного дня.

У 1907 році здійснив свій перший політ перший аероплан з вільнонесущім крилом – літальний апарат Луї Блеріо тип VI «Лібеллюль», оснащений кінцевими елеронами.

У 1905 році створена Міжнародна асоціація спортивних кеглів.

У 1903 році з ініціативи Королівського яхт-клубу ірландського міста Корк відбулися перші гонки судів з паровим двигуном.

У 1897 році зроблена перша спроба дослідження Арктики за допомогою аеростата. Соломон Август Андре з двома товаришами піднявся в небо з данського острова Шпіцберген. Їх аеростат обсягом 4531 м ^ 3 був оснащений вітрилом, яке кріпилося до складної системи тросів. З його допомогою планувалося керувати літальним апаратом. Про долю дослідників нічого не було відомо до 6 серпня 1930 року, коли їхні тіла були виявлені на Білому острові (Земля Франца-Йосифа).

У 1895 році Брати Огюст і Луї Лумьер демонструють технологію кінофільму для вчених.

У 1890 році відбулися перші в історії Японії політичні вибори.

У 1796 році відповідно до Договору Джей Сполучені Штати отримують Детройт у Великобританії.

У 1792 році законодавчі збори Франції висунули гасло «Вітчизна в небезпеці!». За декретом зборів всі чоловіки призивалися на військову службу.

У 1783 році Французька Академія припинила роботи по розробці пароплавів які безперспективні.

У 1776 році капітан Джеймс Кук відплив з Плімута на «Resolution» в супроводі «Discovery» в свою останню експедицію.

У 1735 році (у період до 1979 року) карликова планета Плутон перемістилася на орбіту Нептуна, як показують математичні розрахунки.

У 1700 році в Берліні заснована Німецька академія наук.

У 1576 році англійська експедиція Мартіна Фробишера відкрила Гренландію.

У 1302 році відбулася битва золотих шпор. Коаліція фламандських міст, в основному складалося з ремісників, здобула перемогу над французькою армією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus