USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

11 листопада: події, факти, дні народження

11 Листопада 2016 00:00
11 листопада день народження відзначає активіст благодійного фонду «Від серця до серця», арт-директор «Sky Bar» Денис Бендовський (на головному фото). Друзі вітають його зі святом та бажають щоденних успіхів, творчого натхнення, нових яскравих подій та щирих емоцій. Нехай збуваються найзаповітніші мрії!

Також день народження сьогодні святкують головний державний санітарний лікар Волині Наталія Янко, журналіст Тамара Трофимчук, директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук, головний лікар Луцького клінічного пологового будинку Михайло Токарчук та нападник молодіжного складу ФК «Волинь» Віктор Хомченко.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає міцного здоров’я, добробуту та миру.
Наталія Янко
Наталія Янко
Іван Корчук
Іван Корчук
Михайло Токарчук
Михайло Токарчук
Віктор Хомченко
Віктор Хомченко
День ангела 11 листопада святкують Олексій, Анастасія, Андрій, Анна, Василь, Віктор, Євген та Кирило.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день студенти СНУ імені Лесі Українки виграли грант для перекладу на українську мову творів Олдоса Гакслі та Джорджа Орвелла, які раніше можна було прочитати лише російською.

У 2014 році у Луцьку відбулася презентація збірки Дмитра Лазуткіна «Колядки і вальси». У всіх, хто хоча б раз брав до рук книгу і переглядав її, виникало питання: чому така назва? «Жодної колядки і жодного вальсу», – випередив автор запитання читачів і сам констатував очевидне.

Також видання писало, що У 2013 році редакція публікувала фотозвіт з концерту групи «ТІК» у Луцьку. Тоді вокаліст гурту розповів, що робив на Волині в часи СРСР.

У 2012 році видання інформувало про те, що у Луцьку відбулася виставка оригінальних ляльок. Майже два десятки зроблених власноруч текстильних ляльок показала світові луцька майстриня.

А у 2011 році вчені знайшли натуральний еліксир молодості та краси. Щоб сповільнити процес старіння і довгий час зберегти молодість вчені рекомендують щодня вживати гранатовий сік.

Народилися:

11 листопада народилися німецький король Генріх IV, визначний європейський лікар Парацельс, російський письменник і мислитель Федір Достоєвський («Злочин і кара», «Біси», «Ідіот»), російська літераторка Лілія Брік, український церковний і громадський діяч, історик, публіцист Анатолій Дублянський, український і радянський артист розмовного жанру, гуморист Юхим Березін (артистичний псевдонім – Штепсель), вигаданий письменником Яном Флемінгом англійський шпигун Джеймс Бонд, український письменник, публіцист, літературознавець Анатолій Білоус, український художник Михайло Витягловський, українська концертно-камерна співачка, народна артистка України Аліна Коробко-Захарова, український актор Олександр Пархоменко, американський письменник Курт Воннегут («Колиска для кицьки», «Бійня номер п'ять, або Хрестовий похід дітей»), російський і американський співак «шансону» Віллі Токарєв, американська кіноакторка Демі Мур («Привид», «Стриптиз», «Солдат Джейн»), німецький футболіст, захисник мюнхенської «Баварії» Філіпп Лам, нігерійський півзахисник львівських «Карпат», ветеран клубу Самсон Годвін, американський кіноактор Леонардо Ді Капріо(«Титанік», «Ромео і Джульєтта», «Пляж», «Банди Нью-Йорка», «Авіатор»), українська естрадна співачка Анюта Славська.

Сталося:

1872 — в Одесі заснований Бессарабсько-Таврійський банк.

1917 — український полк, сформований з делегатів III Всеукраїнського військового з'їзду, придушив більшовицьке повстання в Києві.

1918 — підписане Комп'єнське перемир'я, що означало капітуляцію Німеччини і кінець Першої світової війни — територія Північної Буковини (сучасна Чернівецька область) передана до складу Румунії, де перебувала по 28 червня 1940 року, після чого перейшла до СРСР.

1925 — вийшла перша пластинка Луї Армстронга.

1935 — на Горлівському хімічному заводі стався вибух, що послужило приводом для судового процесу над «саботажниками».

1940 — в США випущені перші автомобілі «Джип».

1952 — У Каліфорнії продемонстрована дія першого відеомагнітофона.

1978 — Міністерство освіти УРСР видало директиву: «Удосконалювати вивчення російської мови в загальноосвітніх школах республіки» (посилення русифікації).

1983 — студент Массачусетського університету Фред Коен продемонстрував перший у світі комп'ютерний вірус.

1987 — картина Ван Гога «Іриси» продана за рекордну суму — 53,6 мільйона доларів.

1994 — американський мільярдер Білл Ґейтс на аукціоні в Нью-Йорку заплатив 30,8 млн. доларів за рукопис Леонардо да Вінчі (рекордна ціна для рукописів).

2002 — оглядач «Нової газети» Анна Політковська, посилаючись на джерела в Кремлі, оприлюднює твердження щодо препарату налоксон, який використовували російські спецслужби під час штурму театрального центру у Москві і від якого загинули понад 120 заручників, добраного з кількох варіантів особисто президентом Володимиром Путіним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus