USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

11 жовтня: свята, події, факти. День дівчат та День повітряних зміїв

11 Жовтня 2021 00:00
Сьогодні увесь світ відзначає Міжнародний день дівчат (International Day of the Girl), який 2011 року було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН.

Також 11 жовтня Всесвітній день боротьби з ожирінням, Міжнародний день камінг-ауту, Всесвітній день повітряних зміїв, Міжнародний день геологічної схованки.

В Україні – День працівників Державної санітарно-епідеміологічної служби, у США – День піци з ковбасою, День Кімберлі, День «Це моя вечірка», в Німеччині – День бабусь, у Болівії – День болівійської жінки, в Білорусі – День працівників культури, у Вірменії – Свято врожаю, у ПАР – День солідарності з політичними в’язнями.

Православна церква 11 жовтня вшановує пам'ять святителя Харитона Сповідника, єпископа.

Іменини сьогодні у Прохора, Василя, Феодора, Іллі, Григорія, Анатолія, Олександра, Тетяни, В'ячеслава, Марка, Олексія та Афанасія.

Цього дня народилися гетьман України Пилип Орлик, французький письменник Франсуа Моріак, український композитор і музичний діяч Мирослав Січинський, перший губернатор Австралії Артур Філліп, радянський кінодраматург Олексій Каплер, український кінорежисер Ігор Савченко («Дума про козака Голоту», «Партизани в степах України», «Тарас Шевченко»), американський хореограф, кінорежисер Джером Роббінс, італійський композитор, автор музики до фільмів Енніо Моріконе, російський кінорежисер Ельдор Уразбаєв («Транссибірський експрес», «Інспектор ДАІ», «Візит до Мінотавра»), український письменник і політик Володимир Яворівський, український футболіст, захисник Володимир Горілий, українська легкоатлетка Тетяна Терещук-Антипова, український шахіст Руслан Пономарьов, українська актриса та дизайнер інтер’єру Ольга Жук.

Події

1138 – стався землетрус в Алеппо, жертвами якого стали 230 тисяч осіб.

1881 – житель американського штату Північна Дакота Девід Х’юстон запатентував фотоплівку.

1887 – великий американський винахідник Томас Едісон запатентував електричну машину для підрахунку голосів під час голосування.

1891 – у Стокгольмі відкрито перший етнографічний музей просто неба.

1919 – цього дня в літаку вперше запропонували перекусити.

1921 – на Всеукраїнському православному синоді в Києві була створена незалежна від російської православної церкви Українська Автокефальна Православна Церква (УАПЦ).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus