USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

13 квітня: дні народження, події, факти

13 Квітня 2016 00:00
День народження 13 квітня відзначають колишній головний лікар Волинського обласного онкологічного диспансеру Орест Андрусенко та екс-депутат Луцької міської ради Олег Дмитрук.

Також сьогодні день народження святкує журналіст та фотограф Юлія Стасюк.

Друзі і знайомі вітають її зі святом, і зичать міцного здоров'я, професійних успіхів та здійснення всіх мрій. Нехай усе в житті вдається і реалізовується. Мирного неба і гарних людей поряд.


Окрім того, свято сьогодні у керівника прес-служби Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ольги Здебської (на головному фото). Колеги, друзі, близькі вітають дорогу людину із днем народження, зичать добра, сил та натхнення до нових справ.

Її - світлу, добру, сильну, креативну, людяну, професіонала своєї справи, руду красуню із чудовим почуттям гумору - вітає і редакція Інформаційного агентства Волинські Новини. З тобою приємно працювати! Тримайся, будь, твори!


У цей день особливі та теплі поздоровлення також передають чоловік та доньки Ілоні Шапель.

"Кохана моя дружина, Шлем вітання ми з Міланою тобі. Нехай ласкава буде доля, щасливий буде вік. Хай горе й печалі тебе обминають. Бажаємо, щоб ти завжди була весела, добро пізнала у житті", - зичать іменинниці найрідніші.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає здоров’я, довголіття і наснаги.

Сьогодні – Всесвітній день рок-н-ролу (World rock-n-roll Day). Свято відзначається щорічно 13 квітня, хоча історична подія, що послужила основою для свята, відбулося днем раніше: 12 квітня 1954 Білл Хейлі записав сингл «Rock Around The Clock», що став знаковим у новому музичному напрямку, який швидко подолало кордони США і поширилося по країнах і континентах, кинувши виклик суспільству і традицій.

Іменини за православним календарем святкують Інокентій, Веніамін, Йона, Іпатій та Марія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня в парку культури та відпочинку Луцька активісти «Пласту» організували розваги для лучан та гостей міста.

У 2013 лучан вчили танцювати сальсу. Тоді до обласного центру завітав кубинський хореограф.

Окрім того, тоді надрукували культурну мапу Луцька. Культурна мапа – дослідницький проект, над яким працювало сім команд - громадських організацій – «Арт-Оптимісти» (Миколаїв), «Творче місто» (Дніпропетровськ), Youth Unit of Artists (Одеса), «Арт-Ефект» (Луцьк), СТАН (Луганськ), «Тотем» (Херсон) і Мелітопольське управління культури.

У 2012 році Волинські Новини показали п'ять хвилин волинської весни. Дивіться, як фотограф з Волині зобразив природу в усій її первозданності.

А в 2010 році видання повідомляло про найбагатших волинян. Тоді, згідно з версією столичного журналу «Фокус», до переліку 200 найбагатших українців увійшли двоє наших земляків.

Народилися:

Цього дня народилися дружина короля Франції Генріха II, організатор Варфоломіївської ночі Катерина Медічі, американський політик, дипломат і державний діяч, 3-й президент США Томас Джефферсон, радянський диригент, композитор, педагог, ірландський письменник, драматург, лауреат Нобелівської премії Семюель Беккет, український актор театру й кіно Юрій Мажуга, іспанський футболіст, центральний захисник збірної Іспанії та «Барселони» Карлес Пуйоль, болгарський футболіст, півзахисник збірної й донецького «Металурга» Велізар Димитров, співачка Еріка (Анастасія Кочетова).

Сталося:

1928 – у Києві відбулася прем'єра фільму Олександра Довженка «Звенигора».

Сюжет фільму охоплює дві тисячі років буття і розповідає про багато етапів історії України: скіфи і варяги, війни українських козаків з польською шляхтою, гайдамацька вольщина, світова війна 1914-1918 років,боротьба Української Народної Республіки з більшовиками, рух гайдамаків-націоналістів на чолі зСимоном Петлюрою, білоукраїнська еміграція. Ці етапи, викладені у 12-ти епізодах, об'єднані однією постаттю діда, що є уособленням патріархального селянства з його вірою у минулі цінності та байдужого до революційних змін. Онуки діда – Павло і Тиміш – традиційно в дусі аґітпропу протиставлені один одному. Молодший — контрреволюціонер, націоналіст, у конфлікті з владою і законом, eмігрує до Праги і отримує диверсійне завдання. Старший, Тиміш, приєднується до більшовиків, зрозумівши глибинну суть легенди про гайдамацький скарб — все багатство земля. Сам дід не впоравться з завданням, що його доручає молодший онук – підірвати більшовицький потяг. Його підбирають молоді пасажири і він погоджується їхати з ними у непевне світле майбутнє.

1934завершена операція з порятунку екіпажу та учасників експедиції пароплава «Челюскін».

У Чукотському морі пароплав зустрівся з суцільними льодами і 23 вересня 1933 виявився повністю заблокований. «Челюскін» дрейфував разом з екіпажем протягом майже п'яти місяців. 13 лютого 1934 в результаті сильного стиснення «Челюскін» був роздавлений льодами і затонув протягом двох годин. Ще заздалегідь, побоюючись подібного результату, екіпаж підготував все необхідне для вивантаження на навколишні льоди. На лід вдалося перенести цеглу й дошки, з яких будували бараки. Евакуація табору здійснювалася за допомогою авіації. Через приблизно три тижні після загибелі судна, 5 березня, льотчикАнатолій Ляпидевский пробився до табору і зняв з крижини десять жінок і двох дітей. Наступний рейс був здійснений тільки 7 квітня. За тиждень льотчики Василь Молоков, Микола Каманін, Маврикій Слєпнєв, Михайло Водоп'янов та Іван Доронін вивезли на материк інших челюскінців.

1960Франція провела випробування ядерної бомби у пустелі Сахара й відтак стала четвертою ядерною державою світу.

Згідно з наявними офіційними даними, ядерною зброєю на цей час володіють такі країни: США, Франція, Великобританія, Китай, Індія, Пакистан, КНДР та Росія. Вважається, що зброєю володіє Ізраїль. Крім того, на території декількох держав, які є членами НАТО (Німеччина, Італія, Туреччина, Бельгія, Нідерланди, Канада) та іншими союзниками (імовірно, незважаючи на офіційні заперечення, Японія, Південна Корея), знаходиться ядерна зброя США. Деякі експерти вважають, що в певних обставинах ці країни можуть ним скористатися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Добро Показати IP 13 Квітня 2016 09:43
Оля твори так як ти творила в Башкаленка %)))
Іван до Добро Показати IP 13 Квітня 2016 11:17
Башкалєнко погано скінчив, тому твори краще...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus