USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

1300 кг бурштину під виглядом палива у Польщу відправило волинське підприємство

9 Травня 2019 12:47
Дві фури з бурштином затримали на волинсько-польському кордоні поляки. У фурах під виглядом деревного вугілля перевозили, за попередньою інформацією, 1300 кілограмів бурштину. Чи то у поляків краща техніка, чи то професійніші митники, але наші сторожі кордону пропустили бурштин, а поляки ні. І тепер бюджет сусідів збагатіє десь на 4 мільйони євро.

Копалину транспортувало підприємство «Вісент». В гостях у бурштинових магнатів побували журналісти, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.
Прямісінько серед лісу поблизу села Журавичі знаходиться вугільне підприємство «Вісент». Колись воно за класикою жанру було державним, а вже сьогодні є приватним. І фасують тут не лише вугілля, а й бурштин. Принаймні дві фури з сонячним каменем, які затримали на кордоні поляки, саме з цього підприємства.

Працівники вугільного виробництва, побачивши журналістів, поховалися у величезних бочках.

Працівники кажуть тут бурштин не копали і не копають. Але Волинь – це земля сонячного каміння. І чутки ходять, що бурштиновий камінь можна збирати навіть у Ківерцівському районі. Якраз по дорозі журналісти натрапили на дуже підозрілі ями. Ліс буквально перекопаний немов город. Подекуди довгими ровами, а подекуди круглими ямами. Навіщо копати у лісі ями? Кому це потрібно?

Журналісти вже уявили, що відкрили новий бурштиновий клондайк. Але поняті, яких привезли з собою на вугільне підприємство правоохоронці, дещо розвіяли їхні припущення. Походження цих ям місцеві пояснюють так: мовляв у 60-х роках будували дорогу і тут брали землю.

Між тим поїздка таки дала результати. Правоохоронці, яких журналісти викликали подивитися на ями, вирішили заодно обшукати підприємство. Щоправда дивно, чому таку ініціативу не виявили одразу після того, як затримали фури з бурштином.

«У цій бурштиновій справі і справді багато дивного. 1300 кілограмів сонячного каменю це не голка у копиці сіна. І не побачити стільки бурштину можна хіба навмисне «закривши очі». Ця справа прогриміла на всю Україну. Масштаби у яких вивозять за кордон бурштин просто вражають. Бо ж таку партію перепиняють вже не вперше. Щоправда не наші митники, а польські. У 2016 році поляки перепинили півтори тонни бурштину, приблизна вартість якого 5 мільйонів євро. Теперішню ж партію попередньо оцінюють у 4 мільйони євро. Як добре на Волині налагоджена поставка бурштину за кордон – і правоохоронці, і митники працюють злагоджено і стабільно», – підсумували журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 9 Травня 2019 13:32
Ну по перше,- сканер зламався. По друге, - а чим бурштин не паливо? Бачили б ви як він горить! А по третє, всім жити хочеться, і добре жити ... Ну ви розумієте, про що я ?!
Еге ж до 123 Показати IP 9 Травня 2019 14:13
Та ще й само собою ,можна очі ,всього-навсього, тросі "не роззути ,"",вчасно...а потім несподівано відчути ,шо доляри з кишені добряче ростуть...
Орест Показати IP 9 Травня 2019 17:17
А чому думаєте що це бурштин виробників вугілля ? А можливо перевізника підприємство «Вісент» ? Можливо треба фури перевіряти перевізника а не по лісі бігати? Сьогодні в вугіллі, завтра ще в чомусь? Булоб дуже просто і примітивно щоб прості хловаки які виробляють вугілля ще і бурштин кладуть. Про таке давно зналиб всі окружні села. Тема для нових роздумів і розслідувань? А вугільщики скоріш за все і не знали чим займається перевізник який їм надає послуги.
устилуг Показати IP 9 Травня 2019 21:46
Прикольно це читати після новини про подрібнення масла в Устилузі бусиками.... Коли це бл..во закінчиться?!!!! Митники кажуть що сканер бурштин від вугілля не розрізняє, тоді поляки як працюють, що не місяць то гучні справи з бурштином. Нахрена нам ті українські митники-дармоїди-хабарники? Я бачу польські в рази краще працюють. Давайте наших виженем на місяць і подивимось. Думаю буде лише позитив...
Євробидло Показати IP 10 Травня 2019 17:14
Та ну як Ви всі не поймете просту схему: наші митники таких ПП розводять як лохів. Самі вантаж пропускають за Долари, потім самі ж митники здають інфу полякам, а ті вже затримують контрабанду. В митників двойний гешефт: Хабаря контрабандист дав - раз. Інфу полякам здали - ті в свою чергу план виконали - українським митникам Злотими віддячили - два. ДУмайте мізками а не тим місцем де сидите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus