USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

15 листопада: події, факти, дні народження

15 Листопада 2016 00:00
День народження 15 листопада відзначає рекламний менеджер Інформаційного агентства Волинські Новини Наталя Шокун (на головному фото). Друзі та колеги щиро вітають її зі святом та бажають міцного здоров'я, сімейного благополуччя, щоденних успіхів, щирих посмішок і безмежного позитиву!

Також день народження сьогодні у журналістки, друга нашої редакції Марії Пилипчук. Успіхів Вам, творчого натхнення, нехай кожен Ваш день супроводжує прекрасне!

Окрім того, сьогодні святкують Народна артистка України, солістка камерного оркестру «Кантабіле» Зоя Комарук, керівник луцької компанії InternetDevels Віктор Левандовський, депутат Волинської облради Михайло Бегаль, начальник Волинського обласного центру з гідрометеорології державної гідрометеорологічної служби Ростислав Бондарчук та завідувач луцького дошкільного навчального закладу №52 Галина Шумчук, а також журналісти Галина Грибисюк та Любов Ванчугіна.
Марія Пилипчук
Марія Пилипчук
Зоя Комарук
Зоя Комарук
Віктор Левандовський
Віктор Левандовський
ІА Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає душевного тепла і мирного неба. Гарних новин і щедрих дарунків долі.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року в центрі Луцька вшанували пам'ять загиблих внаслідок терактів у Парижі.

15 листопада 2014 року в Луцьку стартував конкурент бензиновим маршруткам - електробус. Група конструкторів на чолі із В’ячеславом Полтавцем у Луцьку розробила автобус із електродвигунами, що може проїхати 250-300 кілометрів та має базову швидкість 80 кілометрів за годину.

Окрім того, видання опублікувало світлини Майдан. Рік потому. Саме в листопаді Майдан безповоротно змінився. Власне, що втратила Україна, а що здобула за цей рік – оцінюватимуть історики.

2013 року в цей день полтавська художниця оголила душу перед лучанами. Тоді мисткиня, яка працює у одній з найскладніших технік акварелі, Марина Рожнятовська презентувала лучанам персональну виставку «Янгол міста».

Окрім того, тоді на Волині знайшли рідкісну прикрасу. Унікальна знахідка скіфської прикраси кінського спорядження поповнила фонди Волинського краєзнавчого музею.

У 2012 році видання розповідало про мильну творчість. Мило у формі квітів, фруктів, ягід, метеликів, сердечок та янголят, «мильні іграшки», а також мило із сюрпризом - усе це творить лучанка.

А у 2010 році редакція писала про фестиваль нацменшин у Луцьку.

Народилися:

15 листопада народилися англійський астроном і оптик, який відкрив планету Уран Вільям Гершель, український німецькомовний філософ-неокантіанець Африкан Спір, український композитор та диригент Микола Радзієвський, німецький генерал-фельдмаршал Ервін Роммель, радянський зброяр Ігор Стечкін, італійський дизайнер одягу Роберто Каваллі, шведська співачка, учасниця групи «АББА» Анні-Фрід Люнгстад-Фредрікссон, український композитор, продюсер Олександр Злотник, польський політичний і державний діяч Олександр Кваснєвський, німецький футболіст, захисник Улі Штіліке, український поет, перекладач, літературний критик Андрій Малишко, український політик і підприємець Віктор Анушкевичус, український літературознавець, публіцист, педагог Дмитро Стус, німецька біатлоністка Урсула Дізль, український футболіст Володимир Єзерський.

Сталося:

1918 — Розпочалось очолюване Директорією повстання проти влади гетьмана Павла Скоропадського.

1919 — за спільним рішенням Директорії та уряду УНР члени Директорії Федір Швець та Андрій Макаренко виїхали з дипломатичними дорученнями за кордон, передавши всю повноту влади Симонові Петлюрі.

1920 — У Женеві відбулося перше засідання Асамблеї Ліги Націй, створеної у 1919 році.

1934 — В СРСР проведено першу телепередачу із звуковим супроводом.

1939 — позачергова III сесія Верховної Ради УРСР ухвалила закон про входження Західної України до складу УРСР.

1945 — в Аугсбурзі (Австрія) групою українських вчених, що перебували на еміграції, засновано Українську вільну академію наук. Першим президентом УВАН обрали Дмитра Дорошенка.

1946 — Введено в навчальний процес новий, наближений до російського, український правопис, схвалений 8 травня 1945 постановою Ради Міністрів УРСР.

1988 — Уперше й востаннє виведено на орбіту радянський космічний корабель багаторазового використання «Буран», який здійснив два витки навколо Землі без екіпажу і приземлився в автоматичному режимі.

2000 — в присутності родичів моряків та російських військових на меморіалі морякам-підводникам у місті Севастополі встановлено дошку з іменами 24-х загиблих членів екіпажів підводних човнів «Курська» та «Комсомольця», що народилися у цьому місті.

2001 — у Сумах закінчила роботу російсько-українська комісія з делімітації сухопутного кордону між державами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus