USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

15 жовтня: події, факти, дні народження

15 Жовтня 2014 00:00
День народження 15 жовтня відзначають депутат Луцької міської ради Олександр Пиза, бізнесмен Олександр Главацький, журналіст Оксана Швець (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає здоров’я, злагоди, достатку. Побільше сонця, миру і добрих людей в житті.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Також 6 річницю від дня заснування святкує салон гардин «Вуаля». Редакція бажає процвітання, креативних ідей та вдячних клієнтів.

У світі 15 жовтня відзначають Всесвітній день миття рук, а також Всесвітній день боротьби з раком грудей.

А ще сьогодні - Міжнародний день білої тростини, або Міжнародний день незрячих та Міжнародний день сільських жінок.

Також святкують свій День працівники целюлозно-паперової промисловості.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція розповідала, як Кварцяний вчив футболістів пекти хліб. Дивіться ексклюзивний фоторепортаж від Волинських Новин.

У 2012 році лучанка знайшла гриба-важковаговика. Ольга Узик «вполювала» гриба вагою майже півтора кілограма.

А три роки тому музикантка з Луцька отримала в Європі «Золоту скрипку». Тоді ансамбль скрипалів Луцької музичної школи №3 взяв участь у Міжнародному фестивалі слов’янської музики «Musik Regensburg» (Німеччина) і повернувся з перемогою.

У 2010 році на Волині освятили скит одного з найдавніших монастирів.

Народилися:

Цього дня народилися давньоримський поет, автор «Енеїди» Публій Вергілій Марон, російський поет Михайло Лермонтов, німецький філософ, психолог, філолог Фрідріх Ніцше, український етнограф, фольклорист Пелагея Литвинова, радянський письменник-сатирик Ілля Ільф (Єхіїл-Лейб Файнзільберг), американський кінорежисер, продюсер, який відкрив таких зірок кіно, як Кларк Гейбл, Роберт Мітчум, Лоретта Янг і Лана Тернер, Мервін Лерой, український поет-пісняр Дмитро Луценко, американський письменник, автор детективів Еван Хантер (відомий під псевдонімом Ед Макбейн), французький філософ, історик культури Поль Мішель Фуко, український поет, байкар, сатирик Володимир Грабоус, український політик і промисловець, президент ВАТ «Українська автомобільна корпорація» Таріел Васадзе, український і радянський актор театру й кіно, народний артист України Іван Гаврилюк, російський рок-музикант В'ячеслав Бутусов, український боксер В'ячеслав Глазков, українська легкоатлетка Марія Помазан.

Сталося:

1581 — В Парижі королева-мати Франції Катерина де Медичі представила своїм гостям перший в історії публічний балет — «Комічний балет королеви».

1582 — Україна у складі Речі Посполитої перейшла з Юліанського на Григоріанський календар разом з Іспанією, Португалією та більшістю Італійських держав.

1806 — До складу Російської імперії включено Бакинське ханство.

1880 — Через 632 роки після початку завершено будівництво Кельнського собору. Перший камінь в фундамент собору заклав в 1248 році архієпископ Кельна Конрад Фон Гохштаден.

1926 — В Києві відкрили Російський драматичний театр (нині імені Лесі Українки).

1928 — Німецький дирижабль «Граф Цепелін» зробив перший комерційний рейс через Атлантичний океан.

1964 — Введений в дію найбільший в світі нафтопровід «Дружба».

1968 — В університеті Суррея відбувся перший виступ «Led Zeppelin».

1997 — Стартував проект дослідження Сатурну і Титану — Кассіні-Гюйгенс.

2003 — Ільхам Алієв стає президентом Азербайджану після смерті свого батька Гейдара Алієва.

2005 — Китай став третьою державою після Радянського Союзу і США, яка успішно відправила людину до космосу. Космічний корабель «Шеньчжоу-5» вивів на орбіту космонавта Ян Лівея
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus