USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

20 травня: події, факти, дні народження

20 Травня 2019 00:00
День народження 20 травня відзначають колишній командир військової частини 1141 Олег Куртін, журналістка Олена Чернуха та фотограф Ірина Дяченко.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить їм неймовірної радості, приголомшливого успіху, чарівного натхнення, щирих посмішок та щирих друзів! А ще — вдалих днів, хороших новин, величезної сили духу, приємних подій та невичерпного оптимізму!

Олена Чернуха
Олена Чернуха


20 травня в Україні – День працівників банків.

Окрім того, сьогодні своє професійне свято відзначають сурдоперекладачі, люди, які володіють мовою жестів і виконують переклад на мову жестів з будь-якої мови і навпаки.

Іменини сьогодні святкують ті, кого назвали Антон, Давид, Іван, Йосип, Михайло.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч ми повідомляли, що Боратинська об’єднана територіальна громада розробила власний бренд. Створила його для ОТГ команда соціального проекту Brandville – соцпроект студії дизайну Logogo, спрямований на покращення візуального іміджу українських сіл.

«Велодень 2017» зібрав майже 2000 велосипедистів.

У 2016 редакція розповідала про урочисте засідання вченої ради та відзначення кращих працівників і викладачів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Урочистості відбувалися з нагоди 76-річчя діяльності закладу.

Центр надання адміністративних послуг відкрили 20 травня 2016 року у селі Жидичин Ківерцівського району. ЦНАП знаходиться у приміщенні сільської ради, тут створили комфортні умови як для відвідувачів установи, так і для спеціалістів.

У 2015 році 10-річна лучанка Анюта Климовець отримала абсолютну перемогу на конкурсі краси в Туреччині і нові титули - "Little miss Univers" та "Best of the best".

У 2014 році автопарк Ковельського відділення екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповнився трьома сучасними автомобілями. Вони були закуплені в рамках реформування екстреної медичної допомоги України за рахунок коштів державного бюджету.

13 боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни, знайдених на території Волинської області, знешкодили працівники групи піротехнічних робіт у 2013 році.

Народилися:

Цього дня народилися французький письменник, класик світової літератури Оноре де Бальзак, англійський філософ-позитивіст, економіст і громадський діяч, ідеолог лібералізму Джон Стюарт Мілль, французький економіст, лауреат першої Нобелівської премії миру Фредерік Пассі, український художник і педагог Микола Мурашко, американський кіноактор Джеймс Стюарт, радянський військовий льотчик, Герой Радянського Союзу Олексій Маресьєв, український письменник Іван Чендей, радянський авіаконструктор, генеральний конструктор літаків Ту Андрій Туполєв, італійський поп-співак Аль Бано, англійський співак, один із кращих у світі виконавців блюзів і соулу Джо Кокер, американська співачка вірменського походження Шер (Шерилін Саркісян), український фехтувальник Володимир Смирнов, японіст Григорій Чхартішвілі (Борис Акунін), українська письменниця Наталка Сняданко.

Сталося:

1873Леві Штраус випустив на ринок блакитні джинси.

1899вперше оштрафували водія за перевищення швидкості.

Американець Джекоб Герман став першим водієм, якого було заарештовано за перевищення швидкості — він «мчав» однією із вулиць Нью-Йорка зі швидкістю 20 км/год

2005відбувся дебют незалежної України на Каннському кінофестивалі — світова прем'єра документального фільму режисера Ігоря Стрембіцького «Подорожні», який здобув «Золоту пальмову гілку».

Міжнародне визнання режисеру Ігорю Стрембіцькому та його дружині Наталі Конончук (сценаристу фільму) прийнесло представлення стрічки «Подорожні» на 58-му Каннському кінофестивалі 2005 року. Картина отримала Найвищу нагороду кінофестивалю — Золоту пальмову гілку Канн для короткометражних фільмів.

2009«Шахтар» став володарем останнього в історії Кубку УЄФА

20 травня 2009 року «Шахтар» у двобої з німецьким клубом «Вердер» (Бремен) виграв останній в історії турніру Кубок УЄФА (з наступного сезону турнір отримав назву Ліга Європи). Основний час гри команди завершили з рахунком 1:1. У додатковий час, на 97 хвилині гри, Жадсон забив вирішальний м'яч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus