USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

22 грудня: події, факти, дні народження

22 Грудня 2016 00:00
День народження 22 грудня відзначають екс-депутат Луцької міської ради, головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» Ганна Кравчук, директор Луцького міського центру науково-технічної освіти Ігор Данильчук, засновник компанії Dev-Company Сергій Бородулін (на головному фото) та голова Волинського обласного товариства «Холмщина» Микола Онуфрійчук.

Інформаційне агентство Волинські Новини зичить їм добра, сімейного затишку та успіхів у всіх життєвих починаннях.
Микола Онуфрійчук
Микола Онуфрійчук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні в Україні – День працівників дипломатичної служби України та День енергетика.

Наша хроніка:

Торік біля головної новорічної ялинки на Театральному майдані міста Луцька встановили символ 2016 року за східним календарем – «червоних Мавп».

У 2014 році Ані Лорак заборонили виступати на корпоративах в Росії.

2013 року у цей день редакція розповідала, що на Волині в селі, оточеному лісом, працює чудо-майстер.

Читайте також про незвичайне «африканське захоплення» жінки на Волині. Незвичну для наших широт колекцію дерев’яних африканських масок зібрала Наталія Авдєєнко з Володимира-Волинського.

Два роки тому уродженець Волині став чемпіоном світу з бодібілдінгу. На змаганнях в Будапешті наші спортсмени показали високий результат, вигравши 7 медалей і посівши 2-ге загальнокомандне місце.

У 2011 році Тимощук потрапив у трійку кращих футболістів. Тоді опитування провела газета «Український футбол».

Народилися:

22 грудня також народилися лікар, засновник української епідеміології Данило Самойлович, українська письменниця й перекладачка Марко Вовчок, визначний італійський, оперний композитор Джакомо Пуччіні, українська драматична акторка Ганна Юрчакова, український живописець Павло Волокидін, український педагог, громадсько-культурна діячка, сестра Степана Бандери Оксана Бандера, український дитячий письменник Микола Угорчак, український літературознавець і поет Олександр Ведміцький, український історик Михайло Палій, український письменник-фантаст Олександр Тесленко, український композитор Віктор Степурко, український громадсько-політичний діяч Василь Січко, французька співачка, акторка і фотомодель Ванесса Параді.

Сталося:

1895 Німецький фізик Вільгельм Рентґен опромінив руку своєї дружини «Х-променями», отримавши один із перших у світі рентґенівський знімок (найперший отримав український фізик Іван Пулюй).

1917 — Голова уряду Української Народної Республіки Володимир Винниченко підписав розпорядження про створення Генерального секретарства з міжнародних справ. Очолив Генеральне секретарство Олександр Шульгін. З 2000 року цей день щорічно відзначається в Україні як День дипломата.

1917 — Мала Рада Української Народної Республіки ухвалила закони про Головну скарбницю та Державний банк України.

1917 — У Харкові відбувся заколот проти Української Народної Республіки, встановлено більшовицьку владу і скликано III екстрений з'їзд рад Донецько-Криворізького басейну.

1917 — Конгрес США ввів у країні «сухий закон».

1918 — У Києві командир Осадного корпусу січових стрільців Євген Коновалець видав наказ про заборону антидержавної агітації.

1919 — Всеукраїнський революційний комітет видав тимчасове положення про організацію радянської влади в Україні.

1938 — Біля берегів Південної Африки спіймали першу латімерію (найдавнішу зі сучасних риб).

1941 — британський прем'єр-міністр Вінстон Черчілль прибув до Вашингтона для переговорів з президентом США Франкліном Рузвельтом щодо об'єднання англо-американських зусиль і вироблення спільної стратегії у війні проти Німеччини та Японії. Наслідком переговорів стало створення «Об'єднаних Націй».

1988 — Південно-Африканська Республіка підписала з ООН угоду, згідно з якою отримала незалежність остання в Африці колонія — Намібія.

1989 — У Румунії перемогла народна революція, спрямована проти режиму Ніколае Чаушеску, до влади прийшов Фронт національного порятунку.

1989 — За згодою між керівниками Західної та Східної Німеччини вперше після зведення «берлінської стіни» Бранденбурзькі ворота були відкриті для вільного проходу через них громадян обох держав.

1993 — Парламент Південно-Африканської Республіки ухвалив тимчасову конституцію, що поклала край політиці апартеїду.

1999 — на посту прем'єр-міністра України затверджено колишього голову Національного банку Віктора Ющенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 22 Грудня 2016 11:01
Вітаю всіх причетних до професії з ДНЕМ ЕНЕРГЕТИКА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus