USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

24 липня: події, факти, дні народження

24 Липня 2020 00:00
День народження 24 липня відзначають журналіст Олег Криштоф, начальник відділу Департаменту фінансів Волинської ОДА Володимир Горщар та підприємець Андрій Григорук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає міцного здоров’я, добра та миру, радості, процвітання, незабутніх подій, яскравих моментів, усмішок долі та родинного затишку! Нехай приязнь, любов і щастя панують у домі, а в серці живе натхнення! Хай мудрість і терпіння допомагають долати життєві перешкоди!

ОЛег Криштоф
ОЛег Криштоф
Володимир Горщар
Володимир Горщар
Андрій Григорук
Андрій Григорук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем сьогодні святкують Аркадій, Христина, Олена, Єфимія та Ольга.

Наша хроніка:

Торік ми поринули в дивовижну атмосферу та захопилися загадковими історіями древнього Лучеська, які нам розповів «привид» Станіслава Хрустеля.

У 2018 році Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило розпитати в начальника Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області Олександра Малашка яким автомобілям надають перевагу волиняни, скільки коштує «мажорний» номер, вирішення проблеми «євроблях» та як не потрапити на гачок шахраїв.

У 2017 редакція писала про те, що «продавши» волинських журналістів, придбали обладнання для реабілітації АТОвців.

В 2016 році цього дня лучани вперше вийшли на загальноміську акцію "Ранкова гімнастика для всіх«.

У 2015 24 липня лучанам демонстрували кольори ночі. Темрява не є пасткою для кольорів та їх відтінків, – переконана художниця Людмила Бойчук, яку надихнула на створення серії картин «Ніч у кольорі» подорож до Кримських гір.

Окрім того, луцький гурт презентував кліп з фараонами та муміями. Луцький гурт «Давня казка» відзняв кліп на пісню «Казкова».

У 2014 році в цей день редакція інформувала про виставку унікальних видань у Луцьку. Стародруки 16-17 століть показали у Державному архіві Волинської області.

У 2012 році у Луцьку презентували сайт для туристів. Веб-ресурс створили, щоб сформувати туристичний імідж Луцька та популяризувати історичний, мистецький і культурний потенціал обласного центру.

А 24 липня у 2010 році Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про "острів скарбів у Луцьку". Редакція розмістила фоторепортаж сміттєзвалища у селі Брище Луцького району, що рятує від побутових та промислових відходів.

Народилися:

Цього дня народилися французький вояк, авантюрист, злочинець, який став засновником французької кримінальної поліції Франсуа Відок, військовий і державний діяч Латинської Америки, керівник боротьби за незалежність іспанських колоній у Південній Америці Симон Болівар, французький письменник, автор «Трьох мушкетерів, «Графа Монте-Крісто», «Королеви Марго» Александр Дюма-батько, американська льотчиця, перша жінка, яка перетнула Атлантичний океан Амелія Ерхарт, актор театру і кіно, режисер Ігор Ільїнський ("Карнавальна ніч«, «Гусарська балада», «Волга-Волга», «Аеліта»), учасник українського національно-визвольного руху Георгій Москаленко, чеський художник-модерністАльфонс Муха, український поет, перекладач Василь Мисик, американський баскетболіст Карл Мелоун, американська співачка й кіноакторка Дженніфер Лопес, італійський кінорежисер Ерманно Ольмі («Легенда про святого пияка»), письменники, публіцисти, громадські діячі, брати-близнюки Віталій та Дмитро Капранови, український спортивний журналіст, редактор журналу «Футбол» Артем Франков, італійський футболіст, півзахисник збірної і «Роми» Даніеле Де Россі, український музикант Василь Гоцко, український актор театру та кіно, викладач, диктор Євген Малуха.

Сталося:

1701 – заснування міста Детройт. Засновником міста (тоді це було селище для торгівлі хутром) став керівник французьких володінь у Північній Америці Антуан Каділлак, ім’я якого увічнене в марці автомобіля. Детройт відомий, як світовий центр автомобілебудування й асоціюється в американській поп-культурі, як «Мотор сіті» та «Мо-таун». Інші прізвиська міста виникли в 20-му столітті: «Місто чемпіонів» за успіхи його мешканців в індивідуальному й груповому спорті, «Арсенал демократії» (під час Другої світової війни), а також «Зе Ді», «Ді-таун», «Хокі-таун» (торгова марка, якою володіє міський хокейний клуб НХЛ «Детройт Ред Вінгс»), «Рок-сіті» (на честь пісні «Детройт рок сіті» групи «Kiss»), та «Зе 3-1-3» (телефонний код місцевості). У 2010 році в межах міста жили 713 тис. 777 осіб і воно перебувало на 18-му місці за чисельністю населення серед міст США.

Найбільше людей жило в Детройті у 1950 р., коли місто вважалося № 5 в країні за кількістю населення. Проте з тих часів багато хто перебрався жити до околиць. У першу декаду 21-го століття населення міста зменшилося на 25%. Серед провідних американських міст лише Новий Орлеан продемонстрував в цей період істотніше зменшення кількості населення, ніж Детройт.

1950 – перший запуск з мису Канаверал ракети – німецької Фау-2. Саме ракета «Фау-2» стала першим в історії штучним об’єктом, які здійснили суборбітальний космічний політ. У першій половині 1944 року, з метою налагодження конструкції, був проведений ряд вертикальних пусків ракет з дещо збільшеним (до 67 сек) часом роботи двигуна (подачі палива). Висота підйому при цьому досягала 188 кілометрів. З запуску трофейних, а пізніше модифікованих ракет «Фау-2» починалися як американські, так і радянські ракетні та космічні програми. Перші китайські балістичні ракети Дунфен-1 також починалися з освоєння радянських ракет Р-2, створених на основі конструкції «Фау-2».

2000 – з цього року 24 липня відзначається як День українського національного прапора. Саме цього дня 1990 року вперше перед будинком Київської міської ради поруч із державним прапором УРСР піднято національний жовто-блакитний прапор. Щоправда лише 28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову Про затвердження державним прапором України Національного прапора (хоча і далі діяла стара Конституція де в якості державних описувалися символи колишньої УРСР). В ній зазначається: Державний Прапор України «являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої – синього кольору, нижньої – жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus