USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

24 мільйони гривень – ціна перетворення Дубівської ОТГ на скотомогильник

12 Травня 2017 18:00
Депутати Дубівської об’єднаної територіальної громади проти, аби на територію їхньої ОТГ вивезли мертвеччину з Ковельського ветсанзаводу, інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

Сьогодні під час позачергової сесії вони ухвалили відповідне рішення. За нього проголосували 16 з 22 обранців громади. Голова Дубівської сільської ради Роман Троцюк на сесійному засіданні був відсутній. Причина – перебування у службовому відрядженні.

Зауважимо, що 10 травня 2017 року регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Волинській області погодилася з пропозиціями робочої групи щодо проведення утилізації відходів накопичених на території Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» шляхом спалювання та захоронення на ділянках №14 та №15 Дубівської сільради.

«Жителі сіл Гредьки та Городищ висловилися категорично проти такого рішення регіональної комісії, – розповів голова фракції «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Юрій Тищук. – Представники нашої Дубівської громади також не дозволять перетворити територію ОТГ на скотомогильник. Ми розуміємо проблему мешканців Ковеля, що люди опинилися заручниками ситуації, але питання з вивезенням відходів не можна вирішувати за рахунок екологічної безпеки інших волинян. Окрім того, під час засідання сьогоднішньої сесії обов’язково мав бути наш голова. Маємо до нього чимало запитань. Але, якби він був, то люди його б, напевне, винесли. Влада хотіла купити нас обіцянками про ремонт ділянки дороги за 24 мільйони гривень на кільці траси «Ковель – Брест». Але таку ціну за здоров’я наших дітей ми не платитимемо».



Нагадаємо, що голова Дубівської сільради Роман Троцюк пообіцяв голові Волинської облдержадміністрації, що частину відходів з ветсанзаводу утилізують на території Дубівської ОТГ.

За інформацією голови фракції «УКРОП» у Ковельській міській раді Ігоря Пініса, нині громадські блокпости виставили поблизу території Радошинського піщаного кар'єру (Ковельський район). Цей об’єкт також розглядається чиновниками як територія для захоронення решток тушок тварин з ветсанзаводу.

Нагадаємо, доведені до відчаю волиняни, не знайшовши розуміння з боку влади, неодноразово перекривали трасу.

Зокрема, у ніч на 5 травня поблизу Поворська скинули 15 машин відходів з ковельського ветсанзаводу. Відтак, того ж дня у знак протесту мешканці прилеглих сіл перекрили трасу Київ-Варшава у районі села Гулівка. Окрім того, 7 травня через ковельський ветсанзавод обурені люди перекрили 2 траси та в’їзд до Турійська.

Варто додати, через катастрофічну ситуацію на ветсанзаводі мешканці Ковеля та прилеглих сіл вже раніше перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Люди скаржилися, що їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест.

Читати ще: «Ми перекрили дорогу з відчаю, бо нас не чують», - ковельчани до Кубіва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
усі на вихід Показати IP 12 Травня 2017 20:13
хай укроп скаже як зробити, куди захоронити
знаю куди до усі на вихід Показати IP 13 Травня 2017 09:18
Керівництву мінагрополітики, Гройсману, Порошенку під будинки.
123 Показати IP 13 Травня 2017 08:48
Раніше треба було думати як людей св*лочі рошеновські травили і замовлення на переробку наперед брали, звозили туди цю пошесть зі всього світу. Губернатор не на свому місці так як і багато його ставлеників по районам. І дякувати треба тим Палицям Гузям та іншим що цю н*волоч у високих кабінетах намагаються зупинити. Беріть те все л*йно і везіть по домівках цих гореставлеників і все тут. Але ж знову сусідів шкода. Одним словом пат гунчику
555 Показати IP 13 Травня 2017 11:08
Вже вирішили проблему з захороненням, мовчки вивозять в Турійський район, за с Радовичі, захоронюють неподалік аеродрому Романа Микитюка. Люди мовчать, бо вони підневільні раби на своїй території.Відкрив рота-завтра безробітний. Це не проблема, що за 800 м розташований дитячий садок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus