USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

24 липня: події, факти, дні народження

24 Липня 2013 00:01
Сьогодні день народження у журналіста Олега Криштофа (на фото).

«ВН» вітають його і бажають здоров'я, невичерпної наснаги й достатку.

Іменини за православним календарем сьогодні святкують Аркадій, Христина, Єлена, Єфимія та Ольга.

Хроніка «ВН»:

Торік Луцький міський голова Микола Романюк розповів, скільки коштів міський бюджет отримує від туристичної галузі.

Два роки тому «ВН» повідомляли, що в Рожищенський притулок для дітей потрапили безпритульні з Закарпаття.

У 2010 році «ВН» розповідали про «острів скарбів» під Луцьком – Брищанське сміттєзвалище.

24 липня 2009 року Волинська обласна рада вшосте не змогла визначитися щодо надання мисливських угідь.

2008 «ВН» інформували, що половину коштів, які Волинь отримує з державного бюджету на розвиток спорту, витрачають на волейбол.

Народилися:

Цього дня народилися французький вояк, авантюрист, злочинець, який став засновником французької кримінальної поліції,Франсуа Відок, військовий і державний діяч Латинської Америки, керівник боротьби за незалежність іспанських колоній у Південній Америці Симон Болівар, французький письменник, автор «Трьох мушкетерів, «Графа Монте-Крісто», «Королеви Марго» Александр Дюма-батько, американська льотчиця, перша жінка, яка перетнула Атлантичний океан, Амелія Ерхарт, актор театру і кіно, режисер Ігор Ільїнський(«Карнавальна ніч», «Гусарська балада», «Волга-Волга», «Аеліта»), учасник українського національно-визвольного руху Георгій Москаленко, чеський художник-модерніст Альфонс Муха, український поет,перекладач Василь Мисик, російський хокеїст, нападаючий В’ячеслав Биков, американський баскетболіст Карл Мелоун, американська співачка й кіноакторка Дженніфер Лопес, італійський кінорежисер Ерманно Ольмі («Легенда про святого пияка»), письменники, публіцисти, громадські діячі, брати-близнюки Віталій та Дмитро Капранови, український спортивний журналіст, редактор журналу «Футбол» Артем Франков, італійський футболіст, півзахисник збірної і «Роми» Даніеле Де Россі, український музикант Василь Гоцко, український актор театру та кіно, викладач, диктор Євген Малуха.

Сталося:

1701 — заснування міста Детройт.

Засновником міста (тоді це було селище для торгівлі хутром) став керівник французьких володінь у Північній Америці Антуан Каділлак, ім'я якого увічнене в марці автомобіля.
Детройт відомий, як світовий центр автомобілебудування й асоціюється в американській поп-культурі, як «Мотор сіті» та «Мо-таун». Інші прізвиська міста виникли в 20-му столітті: «Місто чемпіонів» за успіхи його мешканців в індивідуальному й груповому спорті, «Арсенал демократії» (під час Другої світової війни), а також «Зе Ді», «Ді-таун», «Хокі-таун» (торгова марка, якою володіє міський хокейний клуб НХЛ «Детройт Ред Вінгс»), «Рок-сіті» (на честь пісні «Детройт рок сіті» групи «Kiss»), та «Зе 3-1-3» (телефонний код місцевості).
У 2010 році в межах міста жили 713 тис. 777 осіб і воно перебувало на 18-му місці за чисельністю населення серед міст США. Найбільше людей жило в Детройті у 1950 р., коли місто вважалося № 5 в країні за кількістю населення. Проте з тих часів багато хто перебрався жити до околиць. У першу декаду 21-го століття населення міста зменшилося на 25%. Серед провідних американських міст лише Новий Орлеан продемонстрував в цей період істотніше зменшення кількості населення, ніж Детройт.

1950 — перший запуск з мису Канаверал ракети — німецької Фау-2.

Саме ракета «Фау-2» стала першим в історії штучним об'єктом, які здійснили суборбітальний космічний політ. У першій половині 1944 року, з метою налагодження конструкції, був проведений ряд вертикальних пусків ракет з дещо збільшеним (до 67 сек) часом роботи двигуна (подачі палива). Висота підйому при цьому досягала 188 кілометрів.
З запуску трофейних, а пізніше модифікованих ракет «Фау-2» починалися як американські, так і радянські ракетні та космічні програми. Перші китайські балістичні ракети Дунфен-1 також починалися з освоєння радянських ракет Р-2, створених на основі конструкції «Фау-2».

2000 — з цього року 24 липня відзначається як День українського національного прапора.

Саме цього дня 1990 року вперше перед будинком Київської міської ради поруч із державним прапором УРСР піднято національний жовто-блакитний прапор.
Щоправда лише 28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову Про затвердження державним прапором України Національного прапора (хоча і далі діяла стара Конституція де в якості державних описувалися символи колишньої УРСР). В ній зазначається: Державний Прапор України «являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої — синього кольору, нижньої — жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus