USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

25 квітня: події, факти, дні народження

25 Квітня 2014 00:01
День народження сьогодні відзначають режисер народної самодіяльної кіностудії «Волинь», заслужений працівник культури України Борис Ревенко (на фото), завідувач кардіохірургічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні Андрій Судус, начальник служби у справах дітей Луцької міськради Федір Шульган.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх та бажає здоров’я, довголіття і достатку.

Іменини за православним календарем святкують Давид, Василь, Іван та Ісаак.

Наша хроніка:

Торік письменник Олександр Ірванець у Луцьку розповів, що думає про луцьких поетів.

25 квітня 2010-го у рамках всеукраїнського «Народного туру» Віктор Бронюк та гурт «ТіК» дарували лучанам драйв і веселий настрій.

А 25 квітня 2009 року архітектурно-містобудівна рада Луцька відмовилася погоджувати «прецедентний проект» – об’єднання громадського туалету і арт-кафе на Театральному майдані.

Народилися:

Цього дня народилися британський політичний і державний діяч, один з організаторів і керівник парламентської армії в боротьбі з королівськими силами під час Громадянської війни Олівер Кромвель, російський учений-філолог і мистецтвознавець, автор «Історичної граматики російської» Федір Буслаєв, радянський воєначальник, командарм Першої кінної армії, герой громадянської війни, один із перших маршалів Радянського Союзу Семен Будьонний, радянський композитор Василь Соловйов-Сєдой (пісні «Подмосковные вечера», «Если бы парни всей земли», музика й пісні до фільмів «Максим Перепелиця», «Шельменко-денщик»), російський актор театру й кіно Михайло Кононов («Начальник Чукотки», «Велика перерва», «Гостя з майбутнього»), російський політик Володимир Жириновський, колишній директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду, фігурант гучного секс-скандалу Домінік Стросс-Кан, український політик і підприємець, народний депутат кількох скликань Тетяна Засуха, український і російський футболіст Володимир Татарчук, американська кіноакторка Рене Зеллвегер («Щоденник Бріджет Джонс», «Чикаго»), російська поп-співачка, акторка Крістіна Орбакайте, український футболіст Юрій Беньо, український футболіст Олег Гусєв.

Сталося:

1719вихід в Лондоні першого видання роману Даніеля Дефо«Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо» Літературну діяльність Даніель Дефо почав 1697 року як журналіст і публіцист памфлетом «Нариси проектів», у якому пропонував ряд політичних і економічних реформ. Але всесвітню славу він здобув романом «Життя й незвичайні та дивовижні пригоди Робінзона Крузо». Роман викликав численні наслідування й переробки. Зокрема, й українською мовою авторства Бориса Грінченка у 1891 році. У 1856 році на засланні Тарас Шевченко створив малюнок на тему цього твору «Робінзон Крузо». Незмінною популярністю користується сюжет роману в кінематографістів, аніматорів і на телебаченні – в різні роки до нього зверталися кіно- і телемитці з Італії, Чехословаччини, Франції, США тощо. А в 1972 році на Одеській кіностудії Говорухіним було знято за романом художню стрічку «Життя та дивовижні пригоди Робінзона Крузо». Український переклад роману вийшов у 1978 році. 1945 - біля Торгау на ріці Ельба відбулася зустріч радянських і американських військ. В історію ця подія увійшла як зустріч на Ельбі – зустріч радянських та американських солдат на річці Ельба, поблизу міста Торгау в Німеччині під час Другої світової війни. Ця подія відбулася 25 квітня 1945 року, коли передові патрульні загони 1-ї американської армії зустрілися з авангардом 58-ї гвардійської дивізії 1-го Українського фронту. Фактично ця подія стала зімкненням двох європейських фронтів – Східного та Західного, що мало надзвичайно важливе стратегічне, тактичне та політичне значення.

2007гурт «Океан Ельзи» в день виходу свого сьомого номерного альбому «Міра» припинив своє існування.

Культовий український рок-гурт «Океан Ельзи» створений 12 жовтня 1994 року у Львові. Лідером та вокалістом гурту став Святослав Вакарчук. Публіка та критики неодноразово визнавали «Океан Ельзи» найкращим рок-гуртом та найкращим live-гуртом СНД та Східної Європи. Всього на території України та Росії продано понад мільйон дисків гурту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus