USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

25% учнів виїхали з Луцької громади, – міський голова

14 Березня 2022 19:17
Луцький міський голова Ігор Поліщук у традиційному вечірньому зверненні 14 березня розповів: день у громаді закінчується спокійно, жодних надзвичайних ситуацій протягом дня не було, всі комунальні установи, які забезпечують поточну життєдіяльність міста, працюють у штатному режимі, а громадський транспорт курсує в режимі вихідного дня.

Мер зазначив, що сьогодні дав завдання починати санітарне прибирання міста після зими, зокрема прочищати зливові каналізації, аби уникнути підтоплень.

«Ми не маємо права не виконувати свої обов’язки і повинні дбати про порядок, чистоту і благоустрій в нашому місті», – наголосив він.

Ігор Поліщук нагадав, що від сьогодні відновлено дистанційне навчання в школах. Заняття відбуваються і в синхронному, і в асинхронному форматах, адже, за попередніми даними, 7577 учнів із 31 тисячі виїхали з міста.

«Директори шкіл організовують роботу, вчителі контактують, організовують навчання, аби навчальний процес не переривався на довгий період. Звісно, дистанційне навчання не може замінити очне, але нині ми перебуваємо в таких умовах, коли повинні знаходити альтернативні варіанти», – зазначив Ігор Поліщук.

Сьогодні громада отримала допомогу від міста-партнера Каунас Литовської Республіки: шість автобусів (п’ять автобусів Solaris Urbino 12 та Van Hool A330), повністю завантажених продуктами харчування, дитячим харчуванням, засобами гігієни та іншою гуманітарною допомогою.

Ці автобуси в подальшому будуть обслуговувати маршрути в нашому місті, а допомогу розподілять між військовими, біженцями та нужденними.

Читати ще: Луцьк отримав від литовського міста шість автобусів, які завантажені гуманітарною допомогою

Також на знак подяки за допомогу та підтримку сьогодні на приміщенні Луцької міської ради підняли прапори Польщі та Литви.

«Ми маємо вміти бути вдячними за підтримку нашої країни, нашої громади в такий непростий час», – звернув увагу мер.
Пригадав, що було створено батальйон оперативного реагування «Луцьк», добровольці якого здійснюють патрулювання, чергують на блокпостах, виконують інші завдання.

«Є потреба наразі в цьому батальйоні, тому прошу підприємців поставитися з розумінням і дати можливість своїм працівникам взяти оплачувану відпустку або відпустку за власний рахунок, аби люди виконували важливі завдання з патрулювання та охорони нашого міста», – сказав Ігор Поліщук.

Читати ще: «Ворог не має шансів пройти до нас сушею»: батальйон «Луцьк» нараховує вже понад 4000 добровольців

Він додав: ми маємо бути впевненими в нашій перемозі, не розчаровуватися, вірити в сили Господа та робити все для досягнення нашої спільної мети.

Насамкінець закликав мешканців громади долучатися до його Телеграм-каналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus