USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

26 грудня: дні народження, події, факти

26 Грудня 2016 00:00
День народження 26 грудня відзначають директор творчої фірми «Ідея», Заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький та ведуча радіо «СіД-FM» Вікторія Жуковська (на головному фото).

Також свято цього дня у заступника начальника обласної інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції Наталії Момчевої та директора фірми Волиньенергософт Василя Дутка.
Віталій Іваницький
Віталій Іваницький


День народження 26-ого грудня і в лучанина Василя Троцюка. Його вітає родина та друзі. Хай усе вдається, а рідний дім гріє добром та затишком!
Василь Троцюк
Василь Троцюк

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників зі святом та бажає доброго міцного здоров’я, натхнення, миру та оптимізму. Нехай кожен день приносить лише гарні новини.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - День подарунків. Колись у Великобританії та країнах Британської співдружності виникло це дивовижне свято. Спочатку воно називалося абсолютно інтригуюче - «Boxing day» і був не робочим днем. Невід’ємно зв’язувався з християнськими традиціями і відзначався на другий день після Різдва. Як правило, за цілком природних причин, тоді вчиняти благодійні подарунки мали більше можливостей саме забезпечені верстви суспільства: господарі підприємств, аристократи, купці і комерсанти. Подарунки надсилалися на адресу підлеглих, слуг, робітників і прикажчиків, загалом всіх тих, хто на думку заможних людей не міг собі багато чого дозволити. У цьому виявлялася частина практичної реалізації загальнохристиянських цінностей, які сповідалися Церквою і були притаманні вищому світському і освіченому прошарку суспільства. З часом ця традиція поширилася і на інші верстви суспільства, була підхоплена і розповсюдилася по всьому світу.

Наша хроніка:

Торік відкрили меморіальну дошку волинському добровольцю батальйону «Азов» Василю Касьяну.

У 2014 році в цей день у Луцьку схід та захід єднали за допомогою вириванок. Роботи в унікальній та неповторній техніці вириванки від художниці з Дніпропетровська презентували лучанам.

2013 року у цей день редакція розповідала про гордість країни - незрячого волинянина, який вчить дітей музики.

Яким був для України рік видання розповідало у 2012 році. Експерти назвали позиції, за якими Україна лідирує і, навпаки, відстає у рейтингах.

На Волині мешкає родичка святого. У селищі Локачі на Волині живе Ольга Киричук – правнучка рідного брата нещодавно канонізованого преподобного Меркурія Бригинського. Про це читайте в матеріалі за 26 грудня 2011 року.

У 2010 в мережі визначили топ-10 людей і подій року.

Народилися:

26 грудня народилися британський математик, винахідник першої обчислювальної машини Чарльз Беббідж, український педагог, мовознавець, перекладач, брат письменниці Ольги Кобилянської Юліан Кобилянський, український поет, драматург Євген Плужник, китайський політичний і державний діяч, революціонер, голова ЦК Компартії Китаю Мао Цзедун, український історик і музеєзнавець Іван Карпинець, український історик Григорій Гуртовий, український архітектор Володимир Коломієць, український тренер з гандболу Леонід Ратнер, український композитор Андрій Гнатишин, український композитор Володимир Гронський, український архітектор Юрій Асєєв, чилійський тенісист Ріос Марсело, акторка і режисер львівського театру імені Заньковецької, народна артистка України Алла Бабенко, український співак-бандурист Володимир Єсипок, український письменник, видавець Олег Романенко.

Сталося:

1870 — Завершилось будівництво 13-кілометрового тунелю Фрежюс — першого залізничного тунелю під Альпами, який з'єднав Італію та Францію.

1898 — П'єр і Марія Кюрі відкрили радіоактивний елемент радій.

1908 — Перемігши нокаутом канадця Томмі Бернса в 14 раунді бою, який відбувся в австралійському місті Сідней, Джек Джонсон став першим негром, що здобув титул чемпіона світу з боксу у надважкій категорії.

1918 — було проголошено відновлення УНР і сформовано уряд держави — Раду Народних Міністрів УНР.

1931 — У Токіо засновано автомобільну компанію Dat Jidosha Seizo, перейменовану наступного року в «Nissan». Першою продукцією компанії були автомобілі і вантажівки, що випускались під торговою маркою Datsun.

1935 — На Гавайських островах зроблена спроба зупинити виверження вулкану авіабомбардуванням.

1974 — В СРСР об'явлено про видачу паспортів сільським жителям.

1990 — IV З'їзд народних депутатів СРСР, що з 17 грудня проходив у Москві, за ініціативою президента СРСР Михайла Горбачова обрав першого віце-президента СРСР. Ним став Геннадій Янаєв, який менш ніж через рік очолив антигорбачовський путч.

2004 — Найбільш смертоносний землетрус у сучасній історії. Стався в Індійському океані, на північ від острова Суматра.

2004 — В Україні проведено Переголосування другого туру 26 грудня 2004, на якому перемогу здобув Віктор Ющенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus