USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

28 грудня: дні народження, події, факти

28 Грудня 2014 00:00
Сьогодні день народження у директора Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 Наталії Чорної та соліста луцького гурту «Фіолет» Сергія Мартинюка (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом та зичить добра і миру. Нехай усі мрії збуваються, а плани реалізовуються.

Сьогодні іменини в Степана, Василя та Павла.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

2011 рік приніс волинським археологам чимало знахідок та відкриттів. Кожне з них – це нова цеглина у реконструкцію нашого минулого. Кожні розкопки потребували ретельності та скрупульозності. Детальніше про топ-5 волинської археології читайте ТУТ.

У 2010 році назвали найпопулярніші професії та показали 10 найцікавіших відео.

Окрім того, у цей день видання писало, що козака з Волині нагородили срібною медаллю. Роман Ковальчук вийшов у фінал змагань козаків-гопаківців, що відбулися у Львові.

Читайте також про п’ятирічну Софійку Мазурак із Луцька, яка опанувала старослов’янську мову і вільно читає богослужбові книги.

Народилися:

Сьогодні народилися українська перекладачка, видавець, громадська діячка Марія Лучицька, український революціонер Данило Терпило, математик, розробник перших ЕОМ Джон фон Нойман, український художник-мультиплікатор Марія Черкаська, український художник Василь Химочка, український гандболіст Микола Томін, американський актор Дензел Вашингтон, один з перших розробників операційної системи Лінукс та її головний архітектор Лінус Торвальдс, український поет Іван Андрусяк, українська художниця Галина Попінова.

Сталося:

1065 — У Лондоні засновано Вестмінстерське абатство — місце коронації англійських монархів.

1869 — Американець Вільям Фінлі Семпл зі штату Огайо запатентував жувальну гумку.

1895 — В паризькому «Гран-кафе» брати Огюст і Луї Люм'єр провели перший комерційний сеанс перегляду фільму, знятого за допомогою свого винаходу — пристрою, що поєднував функції камери та проектора.

1908 — На півдні Італії стався найбільший із документально зафіксованих в Європі землетрусів — за різними даними загинуло 160—250 тисяч осіб.

1920 — У Москві підписали союзний договір між УСРР та РРФСР про взаємне визнання суверенітету республік і встановлення військового та господарського союзів.

1943 — Почалася депортація калмицького народу. У ході каральної операції «Улус» війська НКВД вивезли з території ліквідованої Калмицької АРСР на Сибір близько 100 тисяч калмиків.

1973 — У Парижі російською мовою надруковано «Архіпелаг ГУЛАГ» Олександра Солженіцина — літературне дослідження репресивної системи Радянського Союзу за період у період з 1918—1956 років.

1987 — 76-річна кіпріотка Ківелі Папаїоанноу застрягла у ліфті крамниці, пробувши там до 2 січня (світовий рекорд тривалості перебування в ліфтах), харчувалася вона купленими продуктами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
liveleak Показати IP 28 Грудня 2014 01:17
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus