USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

3 вересня - хресний хід з Луцька до жидичинської обителі

3 Вересня 2017 09:00
Сьогодні, третього вересня, о 16.30, у чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерецького деканату розпочнеться святкова Єрусалимська Рання з чином погребіння плащаниці Пречистої Діви Марії. Відправу очолить митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Перед урочистим Богослужінням, о 13.30, від храму Воздвиження хреста Господнього, що у Луцьку, вирушить хресний хід до жидичинської обителі.

Декан монастирів єпархії і намісник цього монастиря архімандрит Константин (Марченко) запрошує і місцевих парафіян, і паломників розділити радість спільної молитви.

До слова, нещодавно у Жидичинському монастирі побували високоповажні гості з Білорусі.

Так, очільник Білоруської Автокефальної Православної Церкви Архієпископ Святослав (Логін) під час перебування в чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерецького деканату, дав інтерв’ю інформаційній платформі «Схола».

Владика Святослав розповів, що БАПЦ перебуває у вигнанні. Проте, архіпастир має надію, що його Церква відродиться і на батьківщині.

Білоруський владика з вдячністю згадує свої візити в Україну, тут деякі душпастирі БАПЦ мають можливість співслужити: «Ми приїжджаємо сюди як до своїх братів. Думаю, прийде час і українські священики, єпископи приїжджатимуть до білоруських храмів».

За даними Вікіпедії, БАПЦ є Церквою, яка формально у Білорусі не існує. Однак, є суспільно-релігійне Білоруське християнське об’єднання ім. Св. Софії Слуцької. Мета організації – пропагування ідеї відновлення БАПЦ у Білорусі.

Інтерв’ю опубліковане на сторінці інформаційної платформи «Схола» у Фейсбуці.

«Розмова видалась коротка, але цікава і приємна, як власне і враження про високоповажного гостя. І не можемо не сказати: Жыве́ Белару́сь!», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus