USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

38 обдарованих волинських студентів вибороли іменні стипендії

20 Жовтня 2016 19:00
Допомога дітям-сиротам та неповносправним, арт-терапія, онлайн-платформа для моніторингу якості продуктів у супермаркеті, облаштування пам’яток Луцька QR-кодом, організація культурного дозвілля - це не просто ідеї, а проекти стипендіатів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» 2016-2017 навчального року. Причому, втілення багатьох з цих ідей мають шанс на підтримку від Фонду, адже чимало з них дотичні до програм, які Фонд Ігоря Палиці вже шостий рік втілює в життя.

Так, сьогодні, 20 жовтня, 38 студентів волинських вишів та училищ, чиї проекти перемогли у конкурсі, отримали сертифікати на виплату стипендій. Як розповів заступник голови правління Фонду Орест Маховський, за роки впровадження стипендіальної програми, нею скористалися близько тисячі волинських студентів.
Близько тижня конкурсна комісія з числа представників 6 волинських вишів та ВПУ розглядала подані на конкурс проекти.

«Це той проект, який передбачає інвестиції в молодь, в розвиток нашої області. Пишаємося, що ви обрали волинські навчальні заклади, а не поїхали у великі міста чи за кордон, і зосередили свої знання та вміння в наших навчальних закладах. Волині дуже потрібні молоді, креативні й талановиті люди. Сподіваємося, стипендія допоможе реалізуватися в тих справах, які представляли на конкурс.

У нашому динамічному житті, найбільше цінуються оригінальні ідеї, креатив. Тому постарайтесь у своїх навчальних закладах взяти для себе максимальний багаж знань, щоб підготуватися до дорослого трудового життя. Але пам’ятайте: найвища цінність – це ваші ідеї і думки, які реалізуються і приносять користь волинянам», - звернувся Орест Маховський до студентів.
Серед цьогорічних стипендіатів є й ті, хто не вперше привернув до себе увагу Фонду - тут є студенти, які отримували стипендію Фонду в минулі роки. Крім того, зауважив він, стипендіальний проект розвивається і вже передбачає нагороди для дітей та юнаків, які мають здобутки в спортивній сфері. Зокрема, для 22 ДЮСШ Волині теж передбачили можливість отримання стипендій кращими вихованцями. До слова, вже другий рік поспіль кращі вихованці ДЮФШ «Волинь» також отримують підтримку і мотивацію.
Своєю чергою, перший заступник голови правління Фонду «Тільки разом» Лариса Тарасюк розповіла, що відбирати найкращі проекти було дуже складно, адже всі намагалися подавати свої найкращі напрацювання. Вона додала, що Фонд готовий підтримувати стипендіатів і в реалізації проектів, адже чимало з них дотичні програмам, у рамках яких працює Фонд.
«Ваші ідеї повинні піти в практичну площину. Торік одна з стипендіаток свою ідею втілила - в 2015 та 2016 роках вона розмалювала палати в дитячих медичних закладах, щоб діткам було легше переносити хворобу в лікарняних стінах. Нам хочеться, щоб ваші пропозиції не залишись лише на папері. У нас є задум і можливості: кадрові, фінансові, на базі одного з Офісу розвитку кварталу започаткувати Клуб стипендіатів фонду, де б ви могли отримати підтримку, щоб реалізувалися ваші проекти, де б разом вдалося продумати, як працювати над втіленням ваших ідей в життя», - повідомила вона.
Лариса Тарасюк сподівається, що ця стипендія допоможе студентам відчути, що є небайдужі люди в особі Ігоря Палиці та колективу Фонду.

Власне, чимало проектів, які студенти представили на конкурс, стосувалися допомоги дітям, культурно-просвітницької роботи.
Приміром, студентка Волинського державного училища культури і мистецтв імені Стравінського Юлія Гаврилюк розробила проект музичної арт-терапії.

«Проект стосується лікувальних властивостей музики, оскільки я навчаюся ще на психологічному факультеті в СНУ і досліджую цю тему. Таким чином, хотілося б допомагати покращувати і душевний, і фізичний стан здоров’я дітей і бійців, які приїздять з АТО», - розповіла дівчина.
А ось студентка коледжу технологій бізнесу та права СНУ Тетяна Зуйко пропонує започаткувати кулінарну школу для дітей, чиї батьки захищають територіальну цілісність та незалежність України на сході. Студент цього ж коледжу Петро Шутяк пропонує створити онлайн-платформу для обговорення лучанами якості продуктів в супермаркетах міста, моніторингу, збору і обміну інформації.

Є проекти, які стосуються арт-терапії, допомоги сиротам, культурного дозвілля волинян, туристичного напрямку.
Власне, зауважила Лариса Тарасюк, наразі якраз формується бюджет фонду на наступний рік, а ідеї, озвучені студентами, цілком можуть реалізуватися в рамках проектів Фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ігор Показати IP 20 Жовтня 2016 23:30
Палиця реально крутий. Велика людина. Такого би президента нам. А то що не президент то жлоб.
луч до Ігор Показати IP 24 Жовтня 2016 09:44
вже одного вибрали((
приємно Показати IP 21 Жовтня 2016 08:14
приємно що є люди такі як Палиця і його команда які дбають про розумну націю а не споюють у відкритих шинках та санаторіях

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus