USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

5 причин, щоб звільнити волинського чиновника

1 Серпня 2014 17:19
В Україні представників «старої» влади можна звільнити по кількох причинах. Як наслідок, держава може самоочиститися і надалі успішно розвиватися.

Про це йшлося під час фестивалю українського опору «Бандерштат», що триватиме 1-3 серпня у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у Луцьку.

«Зараз Максим Гольдер – «смотрящій» за грошима в Мінобороні, якого раніше привів до влади Янукович. Військову контррозвідку досі контролюють люди «старої» влади. Як це виправити!? Варіантів не багато: кожен повинен це робити на своєму місці у своїй професії. Якщо ми бачимо суддю, який бере хабарі, то нам треба провести антикорупційну операцію. Ім’я цієї системи – не Янукович, а вся система», - розповідає голова люстраційного комітету України Єгор Соболєв, який є гостем фестивалю.

Для прикладу наводить факт, коли в березні звільнили усіх керівників суддівства, а «система» знову відновилася.

«Ми вигнали усіх сутенерів й запропонували суддям обрати чесних людей таємним голосуванням, без тиску на них. І вийшов парадокс: без жодного тиску вони проголосували на 80% за старих керівників. Тому я вважаю, що зараз обов’язок громадян - іти в політику, якщо ми не доб’ємо цю систему, то вона почне повертатися й витискатиме нас. Необхідно до влади привести таких людей, які розглядатимуть посаду не як заробіток, а як можливість самореалізуватися, аби змінити Україну на краще», - наголошує громадський активіст.

З його слів, є 5 критеріїв, на які необхідно зважати, призначаючи нового посадовця:

1. Чи був у комуністичній партії починаючи з радянського союзу, чи був у комсомолі, якщо так – ні посаді.

2. Необхідно з органів влади пробрати тих, хто причетний до органів КДБ, навіть головний СБУшник Наливайченко закінчив школу КДБ.

3. Якщо чиновник був на посаді під час Майдану, починаючи з районної ланки, то такого необхідно звільняти, окрім випадків, коли така людина подала у відставку, коли дізналася про побиття студентів.

4. Хто підтримував словом чи ділом посягання на територіальну цілісність – прогнати.

5. Необхідно, щоб посадовці розповіли звідки у них і їхніх усіх родичів майно, якщо награбоване – виганяти.

Окрім того, Єгор Соболєв пропонує скоротити чисельність державного апарату, мовляв, в Україні не треба 350 тисяч міліціонерів, більше 30 інспекцій, 30 тисяч прокурорів.

Як запевняє громадський активіст, щодо прокурорів, то, згідно із європейськими розрахунками, в Україні буде достатньої 5-6 тисяч працівників цієї системи, аби вона діяла ефективно.

По тому, Єгор Соболєв додав, що він не є головою люстраційного комітету, бо як такого немає взагалі, мовляв, на Майдані його оголосили головним люстратором, але влада для цього жодних законів не прийняла, й, відповідно, люстраційний комітет як такий не існує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Брєд Показати IP 1 Серпня 2014 17:25
І чим вам не військовозобовязані!!!!!!!!!! Зібрався зброд неробів і радується, бухає. Взагалі потрібно дні жалоби оголосити!!!!!!!!
до брєда до Брєд Показати IP 2 Серпня 2014 18:24
Шаноний, а ви народ, що бухає на фестивалі бачили??? Бо я щось ні одного неробу, що бухає за два дні не помітив. І бухло на фесті не продають.... Напевно, ви обсираєте фестиваль, бо ніколи на ньому не були
надія Показати IP 1 Серпня 2014 17:29
ПРИЧИНИ вагомі, особливо 5. За цю 100% гнати. А за 4-ту - у в'язницю!!!
Патріот Показати IP 1 Серпня 2014 17:30
іде війна... що про них сказати-сволота
сором до Патріот Показати IP 1 Серпня 2014 17:43
Якщо ви Патріот, то патріотизм передбачає любов до ближнього, до всіх людей, незалежно ві їхньої національної приналежності. А ви обзиваєте людей, яких навіть не знаєте.
Брєд до сором Показати IP 1 Серпня 2014 17:48
В такі дні люба патріотична поважаюча себе людина не стане радуватись, коли що дня гине десятки солдат, яким потрібна допомога причому будь-яка.
Андрей Воронов Показати IP 1 Серпня 2014 17:32
Вот мне интересно, сколько народу соберет этот «патриотический» фестиваль в этом году. Я пойду посмотрю, сфоткаю, а потом сравню с информацией, которую подадут новостные сайты
Андрей Воронов до Андрей Воронов Показати IP 1 Серпня 2014 17:42
И за что минусы, за желание пойти посмотреть и убедиться/опровергнуть честность СМИ?
лютий Показати IP 1 Серпня 2014 18:12
Подивись ютюб, Соболев голубий , і хоче щоб ми його полюбили. Які 5 причин. Він брехун.
Правда до лютий Показати IP 2 Серпня 2014 00:33
Сам ти голубий. В нього є дружина - Марічка Падалко, і діти.
лютий до Правда Показати IP 2 Серпня 2014 07:13
Почитай нет, там про нього все пишуть. А падалко для прикриття, вйн з нею не жиє.
що???? Показати IP 1 Серпня 2014 18:21
Який в чорта фестиваль??? там війна, там смерті щодня! а вони чуби повистригали, шаровари вдягнули і корчать з себе ПАТРІОТІВ. ні глузду, ні совісті.
иван Показати IP 1 Серпня 2014 19:40
один баран мекае а рагулі слухають
ІМХО Показати IP 1 Серпня 2014 21:52
5 причин заборонити Бандерштадт: 1) Комерційний проект Гузя і Ко, на якому вони сшибають нормальне бабло (квитки платні) 2) Розтрата на фестиваль коштів місцевого і обласного бюджетів, які могли б піти на більш корисні справи. (Замість того, щоб бюджет наповнювати, як це відбувається, наприклад на фестивалі "Ніч в Луцькому замку", який цьогоріч заборонили) 3) Асоціальна поведінка неформальної молоді (переважно підлітків), яка є основним контингентом фестивалю. 4) Негативний вплив музики, яку крутитимуть на фестивалі, на тварин в Зоопарку. (Музику чути навіть в Центрі міста) 5) Цьогорічна війна, яка принесла масу смертей в сім'ї простих волинян, не дає жодного морального права проводити ці шабаші. Сьогодні, в час коли Волинська земля хооває своїх синів, не повинно бути ніяких веселощів подібного плану.
ЙОВАН Показати IP 1 Серпня 2014 22:02
добавити 6 причину - якщо є громадяниним украіни меньше 5 років, і переіхав до нас з росіі.Звільнених лишити права участі в АТО як недостойних
Наталя Показати IP 1 Серпня 2014 22:05
МАРАЗМИ ВІД СОБОЛЄВА: Маразм 1. Практично більшість кому 35 і більше були комсомольцями. Отже саме люди середнього віку з життєвим і виробничим досвідом не можуть (по логіці Соболєва) зайняти державні пости! А комсомол - це була громадська організація в якій молоді люди (які ваідзначались більш з активною позицією) набували досвід спілкування з людьми і організаторських навиків. Що в цьому поганого?! А де людина, як не в громадській організації, може набути лідерських якостей?! МАРАЗМ 2. Служба безпеки України не може бути політичною організацією і формуватись людьми "патріотами з вулиці"! Як і скрізь в правоохоронних органах і силових структурах тут повинні працювати підготовлені професіонали. За тиждень чи за місяць їх не підготуєш. Розігнати всіх за один день легко, а де взяти інших і ХТО їх буде підбирати і ХТО ними буде керувати - отакі остолопи соболєві?! МАРАЗМ 3. Чиновники це не почесна місія, а важка повсякденна рутинна праця на ниві соціального розвитку і забезпечення життєдіяльності громади! Чиновники займаються освітою, медициною, соцзабезом, збиранням податків і наповненням бюджету, охороною громадяького порядку і т.д. і т.п. І як це на догоду таком Соболєву в один день всі повинні були подати заяви і піти?! Чому? Як би вся країна скакала на майдані то хто б навчав, лікував, наповновав бюджет кінець кінцем. Майданами життя не наповнюється і не закінчується (хоча в Україні до страшного дійшло - до громадянської війни!). МАРАЗМ 4. Хто посягає на цілісність держави - ті сидять в Верховній Раді. Спочатку Захід відділявся від Януковича, тепер Схід не хоче підкорятися Порошенку! Шукайте сепаратистів серед політиків, а не серед місцевих державних чиновників! МАРАЗМ 5. Про статки спитайте, пане Соболєв, якщо не читаєте щорічні декларації державних чиновників! У рядових - ви нічого не знайдете лишнього, а про чинуш-високопосадовців - повинні питати податківці (у них є поліція), прокурори і громадськість! ВИСНОВОК: нічого ця людина в питаннях люстрації не петрає, а тому і дає такі сумнівні пропозиції. Спитайте за що він так живе і за що придбав шикарну машину, житло і т.д. і т.п., якщо офіційно давно вже не працює і не платить податків!!
Ирина Показати IP 1 Серпня 2014 23:26
Наталя- умничка!
Андрій Показати IP 2 Серпня 2014 09:38
Вибачайте Наталю,але Ваш комент більше схожий на словесний понос з закрепом здорового глузду.Де Ви побачили громадянську війну?Вам кортить підтримати російських террористів і частину проросійськи налаштованих громадян двох областей ? Ви вирішили в такий спосіб звести нанівець роль учасників Майдану?Повірте,у Вас нічого не вийде...Ви ж прекрасно знаїте про те, що мов йде про колишніх партійних і комсомольських функціонерів,а не простих громадян.Ви проти очищення суспільства?Ви за те,щоб нами керував кримінально-корупційний контигент,найвищою метою якого були золотий батон і унітаз ?Чому Ви проти люстрації?
Наталя до Андрій Показати IP 2 Серпня 2014 17:33
Така "люстрація", яку пропонують особи типу Соболєва нікому не потрібна! А Вас, шановний п.Андрію, прошу не путати грішне з праведним - ні про яких російських терористів мова у моєму пості не йде. У кого що болить той про те і ........ть! Читайте і слухайте Соболєва і аналізуйте його бредятину, якщо Вам на це дістане інтелекту. Вже очистились до самого краю - були одні олігархи - стали інші (про їх "цінності" у вигляді "шоколадних фабрик" ми говорити не будемо). Про роль таких "учасників майдану", як Ви, в сьгоднішньому "щасливому житті" України можна лише гірко пошкодувати! А чому Ви сьогодні не щасливий учасник АТО - то ж не "громадянська війна", а "легка прогулянка з пляшкою пива "Чернігівське"?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus