USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

5,5 млн грн за 30 хвилин: на Волині провели шостий аукціон з продажу бурштину

3 Жовтня 2021 07:58
Комунальне підприємство «Волиньприродресурс» провело черговий аукціон з продажу бурштину.

Цього разу у відкритих торгах взяли участь понад 30 компаній з України, Польщі, Литви та Китаю, йдеться на сайті обласної ради. Більшість покупців торгувалися у режимі онлайн. На аукціон було виставлено 603 кілограми сонячного каменю. З молотка пішли 305 кг, значну частину придбала китайська компанія. За 30 хвилин, саме стільки тривав аукціон, вторгували понад 5,5 мільйонів гривень.

Керівник «Волиньприродресурсу» Анатолій Капустюк зазначив, що зазвичай найкраще продається дрібне каміння. Цього ж разу попит був на крупну і, відповідно, дорожчу фракцію бурштину – від 10-20 до 100-200 грамів.

Він також пояснив майже тримісячну перерву у проведенні аукціонів очікуванням погоджень на відведення нових ділянок під розробку. Видобуток на двох попередніх уже завершено.

Голова обласної ради Григорій Недопад вкотре зауважив, що на Волині, завдяки створенню комунального підприємства, процес видобутку та реалізації бурштину абсолютно прозорий і впорядкований: «Без криміналу, руйнування екосистеми під час видобутку і підкилимних домовленостей при реалізації. Каміння попередньо проходить експерту оцінку вартості, участь у відкритому аукціоні можуть взяти усі охочі, кошти від реалізації отримує і комунальне підприємство, і обласний бюджет, і бюджети громад, люди мають офіційну роботу і зарплату», – зазначив голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волиняни Показати IP 3 Жовтня 2021 08:51
А чому нема цифр, на які конкретно суми поповнилися бюджети громад і обласний бюджет ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus