USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

8 жовтня: події, факти, дні народження

8 Жовтня 2014 00:00
День народження 8 жовтня відзначає поетеса Клава Корецька (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає її та бажає здоров’я, довголіття й невичерпного натхнення. Сили і віри на щодень.

Іменини за православним календарем святкують Максим, Герман, Євген, Павло, Микола, Роман, Сергій та Таїсія.

Сьогодні – День юриста України. Вітаємо людей цієї професії та бажаємо їм успіхів та достатку.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день видання інформувало, що ветерану з Волині вручили орден. Миколу Корпачова, ветерана Великої Вітчизняної війни, Почесного громадянина Ковеля нагородили орденом «За заслуги» III ступеня.

Окрім того, продукти Волині визнали кращими. Тоді оголосили фіналістів, лауреатів та переможців 10-го ювілейного Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України». У списку кращих опинилося 12 волинських виробників.

У 2012 році показали топ-25 найзухваліших рекламних постерів. Расистські, сексистські вінтажні плакати, які в сучасному рекламному інформаційному суспільстві викликали б несприйняття та обурення громади опублікували на сайті bin.ua.

Також видання писало про неймовірного художника, який малює в пляшках димом від свічок. Унікальні і незвичні роботи створює американець Джим Дінджиліан.

Народилися:

Цього дня народилися шотландський священик, який організував перший у світі ощадний банк, Генрі Дункан, український і радянський спортсмен Іван Піддубний, радянський архітектор Олексій Щусєв, російська поетеса Марина Цвєтаєва, українська радянська льотчиця Поліна Осипенко, американський письменник-фантаст Френк Герберт, російський радянський письменник, сценарист, журналіст Юліан Семенов (Ляндрес), український театральний діяч, учений Ігор Безгін, українська письменниця Галина Невінчана, російський і радянський кіноактор Леонід Куравльов, негритянський священик, соратник Мартіна Лютера Кінга, який двічі висував свою кандидатуру на пост президента США, Джессі Джексон, радянський спортсмен, перший олімпійський чемпіон (у парі з Людмилою Пахомовою) в танцях на льоду Олександр Горшков, російський музикант Юрій Варум, український журналіст, колишній генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Віктор Чамара, американський кіноактор Майкл Дудікофф («Американський ніндзя»), чотириразовий чемпіон та багаторазовий призер Літніх Паралімпійських ігор Олексій Федина.

Сталося:

1596 — Підписано Берестейську унію, створено греко-католицьку Церкву.

1886 — Харківська міська публічна бібліотека прийняла перших відвідувачів.

1896 — вперше опублікований індекс Доу-Джонса, що став головним показником ситуації на американських біржах.

1938 — в Ужгороді створено перший уряд автономного Закарпаття, яке з 30 грудня 1938 г. почало називатися Карпатською Україною.

1945 — інженер зі штату Массачусетс Персі Спенсер запатентував мікрохвильову піч.

1977 — Організація Українського визвольного фронту провела в Нью-Йорку мотопохід під гаслом «Проти поневолення України московським комунізмом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus