USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чоловік малює в пляшках димом від свічок. ФОТО

8 Жовтня 2012 14:19
Американський художник Джим Дінджиліан малює всередині порожніх пляшок, використовуючи дим від свічок.

Про це пише «Українська правда. Життя».
Для створення картин у склі чоловік збирає порожні пляшки лікеру різної величини, форми і кольору. Художник підбирає їх практично будь-де: на узбіччях доріг, у сміттєвих баках, на парковках.
Дінджиліан розглядає кожну пляшку як «артефакт споживання, захвату чи страху» – і це навіює йому нові образи і простежується в тематиці його робіт.
Художник часто зображує зарослі двори, згорілі автомобілі під мостами або в інших місцях запустіння на околиці передмістя, які можуть бути пов’язані з минулими життями пляшок.

Аби зробити «темні візуалізації», Дінджиліан запалює свічку, дозволяє полум’ю горіти у пляшці, вкриваючи її зсередини шаром сажі від диму. Потім він делікатним зішкрябуванням видаляє чорне там, де потрібно для втілення задуму. Твердою рукою майстер повільно очищує від кіптяви скло маленьким пензлем, прикріпленим до дюбеля, який він підвішує в центрі пляшки. За допомогою різного натиску і контролю зап’ястя м’які шари відділяються, залишаючи чорний попіл як «позитив» внутрішнього зображення.
Пляшки Дінджиліана схожі на мистецькі скляні годинники, які схоплюють момент часу в межах своїх кордонів.
«Мініатюрні картини, які я зображую, ‒ це місця на околиці міста, які здаються таємничими чи навіть дещо загрозливим, незважаючи на свою банальну природу», ‒ каже Джим.
«Пляшки також оповідають про гріхи. Знайдені на узбіччях доріг або в траві на краю парковки, порожні пляшки лікеру є артефактами споживання, захвату чи жаху. В якості арт-об’єктів вони стають пісочним годинником видів, їхні висушені інтер’єри тепер населені тьмяними спогадами», ‒ додає Дінджиліан.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 8 Жовтня 2012 20:55
СУПЕР!!!!!!!!!
Sergiyua Показати IP 9 Жовтня 2012 11:16
Клас!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus