USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Facebook заблокував 115 акаунтів за втручання у вибори США

6 Листопада 2018 16:48
У Facebook та Instagram виявили та заблокували понад сто підозрілих сторінок на тлі застереження спецслужб США про поширення російських фейкових новин.

Керівництво Facebook повідомило про блокування 115 акаунтів, з яких більшість - в Instagram, що також належить Facebook. Акаунти було пов'язані з "іноземними особами", які намагалися вплинути на результати проміжних виборів до Конгресу США, повідомляє УНІАН з посиланням на "Німецьку хвилю".

"Майже всі сторінки Facebook, пов'язані з цими акаунтами, ведуться французькою або російською, в той час, як акаунти в Instagram здебільшого англійською", - йдеться у поясненні соцмережі.

Нині заблоковані акаунти ретельно перевіряються. Водночас спецслужби США відзвітували про брак даних, які б свідчили про спроби злому виборчої системи.

При цьому американцям слід "остерігатися" поширення російських фейкових новин, ідеться у спільній заяві ФБР, нацрозвідки, міністерства внутрішньої безпеки та мін'юсту. Глави спецслужб підкреслили, що "деякі закордонні дійові особи", зокрема, Росія, продовжують спроби вплинути на суспільні настрої і "посіяти розбрат".

Раніше були опубліковані результати дослідження фахівців з Оксфорда, яке показало, що спроби поширення дезінформації за допомогою соціальних мереж перед виборами в Конгрес мали ширші масштаби, ніж в 2016 році під час виборів президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сем Показати IP 6 Листопада 2018 16:52
Невже 115 голосів змінить хід виборів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus