USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Fox News повідомив про загибель свого оператора в Україні

15 Березня 2022 19:12
Оператор телеканалу FoxNews П'єр Закржевський загинув на Київщині внаслідок обстрілу російських окупантів.

Про це повідомили в ефірі телеканалу, передає НВ.

Раніше про загибель Закржевського та української журналістки Олександри Кувшинової повідомляв радник глави МВС Антон Геращенко.

Ведучий Fox News заявив, що Закржевський працював разом із журналістом телеканалу Бенджаміном Голлом, про поранення якого стало відомо 14 березня. Їхній автомобіль потрапив під обстріл у Київській області. Ведучий назвав 55-річного Закржевського справжньою легендою та професіоналом, який висвітлював війни в Іраку, Афганістані та Сирії.

Геращенко раніше повідомляв, що знімальна група Fox News, імовірно, потрапила під мінометний або артилерійський обстріл з боку російських окупантів у районі села Горенка Київської області.
Загалом від рук російських військових уже постраждали щонайменше 35 журналістів, трьох із них було вбито.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

«Окупанти рф ведуть боротьбу з об’єктивним висвітленням їхніх військових злочинів в Україні – вбивають та обстрілюють журналістів. Від рук рашистських бойовиків постраждало вже щонайменше 35 журналістів. Трьох убито», – йдеться у повідомленні.

Як уточнила Денісова, журналіст Віктор Дудар загинув під час бойових дій під Миколаєвом; телеоператор Live Євген Сакун – під час ракетного обстрілу в Києві; громадянина США Брента Рено, відеожурналіста, документаліста було вбито на блокпосту в Ірпені на Київщині.

Вона зазначила, що багато журналістів отримали поранення внаслідок цілеспрямованих обстрілів ворога.

За її даними, броньоване авто з маркуванням «Преса» швейцарського журналіста Гійома Бріке під час руху в бік Миколаєва обстріляли російські військові, журналіст отримав поранення.

Також двоє журналістів чеського видання Voxpot Майда Сламова і Войтех Богач потрапили під обстріл російських військ.

Два данські кореспонденти видання Ekstra-Bladet − журналіст Стефан Вайхерт і фотограф та репортер Еміль Фільтенборг Міккельсен зазнали вогнепальних поранень.

Денісова поінформувала, що російські війська напали і на британську телевізійну групу Sky News – головний кореспондент Стюарт Ремзі та його чотири колеги поверталися до Києва, коли потрапили в засідку, куля влучила Ремзі в спину. Оператора Річі Моклера врятував бронежилет, по ньому стріляли двічі.

«Під прицільним вогнем об’єкти телевізійної інфраструктури України – ворог намагався знищити київську, рівненську телевежі, захопив телевежі та телевізійні студії у тимчасово окупованих містах. Дії окупантів спрямовані на нав’язування рашистської пропаганди та ідеології і придушування усіх інших інформаційних ресурсів», – заявила вона.

Денісова поінформувала, що вбивства та обстріли журналістів є грубим порушенням Гаазьких конвенції і декларації, Женевської конвенції про захист жертв війни і Додаткових протоколів до неї та Конвенції про закони і звичаї суходільної війни, які встановлюють гарантії безпеки для журналістів.

«Закликаю міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на російську федерацію для припинення воєнної агресії проти України», – зазначила Денісова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus