USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Hair for Share: лучанки віддають волосся на перуки онкохворим дітям

13 Квітня 2019 21:14
У Луцьку триває всеукраїнська акція Hair for Share. За кілька тижнів на перуки онкохворим дітям зголосилися віддати волосся понад десять дівчат та жінок.

Про це йдеться у газеті «Волинські новини».

Організатори акції кажуть: дітям, які внаслідок хіміотерапії втрачають волосся, важко це сприймати, боляче перебувати серед здорових дітей. Адже вони комплексують. Перуки додають їм впевненості та допомагають почуватися красивими.

Ідея не нова. Торік у Львові волонтери організували акцію Hair for Share, яка розповсюдилася на всю Україну. Так, людям пропонують змінити зачіску – обстригти волосся й пожертвувати його для виготовлення перук дітям з онкологією.

Волосся збирають по всій Україні, а у Львові, Києві, Тернополі та Луцьку є дружні перукарі й салони, які погодилися безплатно підстригати чоловіків і жінок задля цієї мети. Потім організаторки акції Hair for Share забирають волосся та пересилають його майстриням, які вже виготовляють перуки.

«Люди думають, що це просто перука, нічого особливого, – кажуть організатори. – Але насправді то впевненість для дитини, впевненість у тому, що ти виліковуєшся, впевненість у тому, що ти красива, така, як усі. І коли ти можеш це почути від дитини, яка щасливо приміряє перуку, то це надзвичайно приємно».

Виготовлення перуки – дуже унікальна й делікатна робота, адже вона має багато нюансів. По-перше, волосся лише однієї людини недостатньо на одну перуку. До того ж, потрібно його групувати, і не тільки за кольорами, а й за структурою. Групують нефарбоване волосся та фарбоване. Меншим діткам – перуки з нефарбованого волосся, а підліткам – з фарбованого. Адже в менших може бути алергічна реакція, а в старших організм міцніший, незважаючи на хімію.

Благодійний фонд «СТОПРАК» та салон краси Malena вирішили підтримати всеукраїнську ініціативу Hair for Share.

«Коли вперше почула про Hair for Share, то пошкодувала, що не маю довгого волосся. Це ж так чудово – віддати частинку себе для того, аби якась дівчинка, хвора на рак, могла бути гарною у натуральній перуці. Тоді я вирішила використати свої сильні сторони й просто загітувати інших. На мою пропозицію радо погодилася Марія Адамчук-Коротицька. Тому Благодійний фонд «СТОПРАК» одразу долучився до акції. Власниця одного з луцьких салонів краси теж одразу погодилася, тому стрижки для учасниць проекту там роблять безплатно. Дівчата, пишаюся вами, невимовно радію, що у нас так багато прекрасних та добрих людей», – каже одна з організаторок Анна Єкименко-Поліщук.
У середньому, щоб виготовити одну перуку, потрібно обстригти волосся трьом-чотирьом дівчатам/хлопцям. Відрізані пасма мають бути не менш як 20-25 см завдовжки. Онкохворим діткам зазвичай підходять перуки лише з натурального волосся, оскільки на синтетичні матеріали у них може бути алергія.

Президент фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук-Коротицька каже, що боротьба з раком – це складний процес, і не лише у плані лікування, адже важливий ще й моральний аспект. Звісно, коли дівчинка втрачає волосся й бачить себе у дзеркалі не дуже привабливою, то це впливає на її настрій, а відповідно, й на здоров’я.

«Коли ми спілкуємося про мрії з дітьми, які хворіють на рак, то дуже часто чуємо саме бажання повернути волосся. Зрозуміло, що чарівної палички у нас немає, але є небайдужі, які можуть допомогти, аби зробили перуки цим дівчатам», – зазначила вона.

Журналістка Ольга Магас однією з перших погодилася віддати волосся. Жінка прийшла до перукарні у свій день народження.

«Оскільки я є речницею БФ «СТОПРАК», то з власного досвіду спілкування з онкохворими дітками знаю, наскільки важливо для них почуватися впевненими, сильними та гарними, – каже Ольга. – Особливо це стосується дівчаток. Не так давно ми шукали перуку для однієї з наших підопічних, і ціна таких речей мене просто шокувала. Якісна перука з натурального волосся коштує в середньому від 10 тис. грн. Тож коли фонд підтримав ініціативу Hair for Share, погодилась не роздумуючи. Волосся відросте, а добра справа лишиться. Для дітей, та й дорослих з онкологією позитивні емоції – це левова частка одужання. Тому я закликаю всіх, хто може, долучатися до акції».
Зголосилася відрізати волосся заради доброї справи і студентка Катя Головій.

«Ми з мамою сиділи на кухні і пили каву. Вона показала мені сюжет про двох дівчат, які пожертвували волосся на перуки для дітей, хворих на рак, – розповідає Катя. – Вирішила долучитися до благодійної акції, щоб допомогти цим дітям, подарувати їм можливість радіти життю, незважаючи на таку страшну хворобу. Щиро сподіваюся, що своїм вчинком зможу зробити щасливішою хоча б одну дівчинку. Може, моє волосся допоможе їй позбутися комплексів. А кіс шкода не було взагалі. Це ж не зуби – відростуть».
Для того аби зробити добру справу, потрібно мати довге волосся (для перуки підходить довжина відрізаних пасм від 20-25 см, в тому числі фарбоване та кучеряве), бажання змінити себе й допомогти іншим. До слова, змінювати себе й допомагати іншим можуть не лише жінки, а й діти та чоловіки з довгим волоссям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Николай Показати IP 12 Вересня 2019 23:21
Статья то хорошая и очень познавательная, можно я процитирую Вашу статью на своем сайте https://parik.in.ua/ и оставлю на вас ссылку как полезная статья о париках? Хочу похожую статью написать, изучаю информацию. Буду очень благодарен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus