USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

NASA показало відео масштабного вибуху на зірці

11 Січня 2023 00:55
Космічний апарат NASA зробив унікальні знімки найсильнішого спалаху на Сонці класу Х. Воно викликало короткочасне відключення зв’язку на Землі.

Про це пише Корреспондент з посиланням на Space.

«Сонячні спалахи і корональні викиди маси можуть вплинути на радіозв’язок, електричні мережі та навігаційні прилади на Землі, а також викликати появу геомагнітних бур. Що стосується цього спалаху на Сонці, то в результаті цієї події лише невелика кількість плазми вирвалася в космос, але сильний потік енергії, яка досягла Землі за 8 хвилин 6 січня, призвів до короткочасного відключення радіозв’язку в південній частині Тихого океану», – зазначили вчені.

Вони прогнозують, що ця сонячна пляма може спровокувати ще серію спалахів Х-класу найближчим часом. Але вже невідомо, чи супроводжуватимуться вони величезними викидами плазми, які можуть завдати ще більшої шкоди нашій планеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus