USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Perseverance вперше сфотографував нічне небо на Марсі

5 Травня 2021 22:37
Дослідницький апарат Perseverance вперше сфотографував нічне небо на Червоній планеті за допомогою камери, яка є частиною метеосистеми MEDA.

Про це повідомляє портал Swords Today із посиланням на Твіттер-сторінку Perseverance, пише Укрінформ.

Як наголосили в NASA, на знімку можна розгледіти не тільки зірки, але і супутник Марса Фобос.
Метеорологічна система MEDA (Mars Environmental Dynamics Analyzer) складається з декількох датчиків і блоку управління, сумарна маса обладнання становить 5,5 кг.

Датчики поставляють інформацію про силу і напрям вітру, температуру, відносну вологість і тиск повітря, а також про кількість і середні розміри частинок пилу в марсіанській атмосфері і температурі поверхні планети.

До складу MEDA входить також камера SkyCam, яка володіє полем зору в 124 градуси. Її основне завдання – отримувати зображення хмар, що рухаються марсіанським небом, а також визначати оптичну товщину аерозолів у атмосфері.

Однак камера здатна спостерігати і нічне небо, в чому вчені переконалися 4 травня 2021 року, отримавши пару знімків у період з 01:10 за 1:13 за місцевим часом на Марсі. На знімках, крім зірок, є яскрава пляма в правій частині кадру, що, швидше за все, є супутником Марса Фобосом.

Perseverance прибув на Марс 18 лютого після майже 7 місяців польоту з Землі. Відтоді він надіслав кілька дивовижних зображень зі свого місця посадки, а також записав звуки пересування на планеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus