USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Марсохід Perseverance вперше записав звуки пересування на Марсі

18 Березня 2021 09:38
Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) опублікувало перші звуки руху марсохода Perseverance поверхнею Червоної планети.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Space.com.

Як зазначається, мікрофон входу, спуску і посадки (EDL) апппарату Perseverance записав понад 16 хвилин звуку під час поїздки 7 березня на відстань 27,3 метра на дні кратера Єзеро шириною 45 км.

«Багато людей, коли бачать зображення, не розуміють, що колеса металеві. Але коли ви рухаєтеся на цих колесах по камінню, це насправді дуже шумно», - розповіла Ванді Верма, старший інженер і водій марсохода Лабораторії реактивного руху NASA в Південній Каліфорнії.

Окрім цього, мікрофон EDL вловив марсіанський вітер та різні дзижчання марсохода.
Як пише видання, у Perseverance також є другий мікрофон, який є частиною інструменту SuperCam марсохода. Він вже добре себе зарекомендував, записуючи свист вітру і клацання, які створив лазер апарату.

Запис з мікрофонів EDL і SuperCam показує Марс в абсолютно новому світлі, оскільки ніколи раніше робот не фіксував звук з поверхні Червоної планети. Ці аудіофайли не просто дивна розвага - NASA вони потрібні в основному для оцінки працездатності всіх систем марсохода, щоб переконатися, що під час доставки і посадки нічого не пошкодилося. Крім того, детальні відомості про клацання з SuperCam можуть розкрити важливі характеристики розкритих порід, в тому числі їхню твердість і наявність у них покриття, йдеться у публікації.

Команда місії готується до польоту Ingenuity, крихітного вертольота, який прибув на Марс на Perseverance. Марсохід буде спостерігати за випробувальними польотами Ingenuity за допомогою своєї камери Mastcam-Z.

Після того, як маленький вертоліт завершить свої польоти, Perseverance приступить до своєї наукової роботи і збору проб.

Perseverance прибув на Марс 18 лютого після майже 7 місяців польоту з Землі. Відтоді він надіслав кілька дивовижних зображень зі свого місця посадки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus