USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Ровер Perseverance зміг отримати кисень з атмосфери Марса

22 Квітня 2021 11:13
Марсохід Perseverance, який NASA запустила на Марс в липні минулого року, зміг отримати кисень з атмосфери планети.

Про це повідомляється на сайті американського космічного агентства, передає Укрінформ.

«Зростаючий список відкриттів Perseverance, новітнього шестиколісного робота NASA на марсіанській поверхні, включає перетворення частини тонкої, багатої діоксидом вуглецю атмосфери в кисень», – йдеться в повідомленні.

Відповідне випробування марсохід провів 20 квітня, на 60-й день перебування на планеті.

В американському космічному агентстві пояснюють, що це відкриття допоможе в майбутньому забезпечити космонавтів повітрям, придатним для дихання. Атмосфера червоної планети на 96% складається з вуглекислого газу.

Крім того, перетворення місцевої атмосфери на кисень має дозволити в майбутньому виробляти паливо на Марсі. Все це наближає висадку туди людини, відзначають в NASA.

Perseverance прибув на Марс 18 лютого після майже 7 місяців польоту з Землі. Відтоді він надіслав кілька дивовижних зображень зі свого місця посадки, а також записав звуки пересування на планеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 22 Квітня 2021 11:36
У вуглекислому газі по масі знаходиться 62% молекулярно звязаного кисню. Якщо через ньго в присутності каталізатора пропустити потужний електричний розряд то вуглець виділиться на каталізаторі а кисень на деякий час (близько 40хв) перетвориться на озон який потім розпадеться на кисень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus