USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Аби пришвидшити реформи: в Києві відкриють офіс ОЕСР

11 Грудня 2021 18:30
У Києві відкриють офіс організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький під час пресконференції в Луцьку.

Микола Точицький згадав, що 1429 року в Луцьку відбувся з’їзд європейських монархів, на якому розглядали питання безпеки. Це питання залишається надзвичайно важливим і зараз.

Він наголосив, що це не перша зустріч, протягом минулих тижнів відбувалися і онлайн, і офлайн зустрічі.

Читати ще: Загроза з боку Росії і міграційна криза: в Луцьку зустрілися заступники глав МЗС України, Польщі та Литви

«Сьогодні ми затвердили дорожню карту, яку напрацювали з координаторами Люблінського трикутника. Обговорили наростаючу загрозу щодо безпеки, безпеку в Європі, міграційну кризу на кордонах Польщі та Литви з Білоруссю. Також підписали документи щодо стратегічної комунікації. Ми святкуємо сьогодні 30 років дипломатичного зв‘язку. Окрім того, згадуємо перший саміт, під час якого Польща гарантувала підтримку України щодо вступу в ЄС.
Ми цінуємо підтримку колегами цілісності нашої території, а також щодо членства України в НАТО. Сьогодні також прозвучала пропозиція Литви та Польщі щодо відкриття у Києві офісу організації економічного співробітництва та розвитку», – сказав Микола Точицький.

Віцеміністр закордонних справ Литви Мантас Адомєнас додав, що офіс в Києві покликаний буде пришвидшити хід реформ в Україні.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 11 Грудня 2021 20:59
Чергові реформатори? Так у нас же існує Національна рада реформ, донедавна очолювана "сонцесяйним" пройдисвітом Саакашвілі. Що вона нареформувала і чи відповість її очільник за свою бездіялність і безпідставно виплачену йому заробітну плату?
1 Показати IP 12 Грудня 2021 09:07
Всі реформи треба назвати своїм справжнім іменем-" розвалимо галузь швидко, якісно і остаточно*! Невже ще хтось не розуміє, що Польща , Балтика та і Європа вцілому розглядає нас як сировинний регіон та дешеву робочу силу для їхніх держав. Чим гірше у нас тим краще для Польщі і тд. Вони нищать нашу економіку нашими ж руками. Чому ніхто не пояснить, які будуть плюси від вступу України в Євросоюз, один, два три і тд. Соромно, що стали найбіднішою країною Європи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus