USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Аби не сплачувати борги, підприємець розорив фірму

10 Липня 2012 16:16
Кримінальну справу щодо директора та співзасновника одного із луцьких господарських товариств порушила прокуратура області. Той, мовляв, зловживаючи службовим становищем, довів підприємство до банкрутства.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури в області.

Установили, що у 1998 році товариство уклало договір із Волинським регіональним відділенням Державного інноваційного фонду України та отримало цільову безвідсоткову позику в розмірі 2,1 мільйона гривень. Гроші мали спрямуватись на реалізацію інноваційного проекту – виготовлення сучасних теплоізоляційних матеріалів з пінопластовим наповнювачем. Позику необхідно було повернути у 2004 році.
Аби не робити цього, директор та співзасновник товариства ініціював безпідставні звернення до суду задля припинення зобов’язань перед Українською державною інноваційною компанією (правонаступницею Державного інноваційного фонду України).

Щоб не допустити стягнення коштів кредиторами, він укладав та виконував завідомо невигідні угоди. Фактично за безцінь реалізовував належні товариству активи, безпідставно виводив кошти з рахунків підприємства на виконання вигаданих та штучно створених зобов’язань. Такі дії призвели до стійкої фінансової неспроможності підприємства. У 2007 році його визнали банкрутом та ліквідували.

24 липня 2008 року прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом безпідставного неповернення безвідсоткової позики. Наразі ж кримінальну справу порушили щодо конкретної особи.
Дії директора товариства завдали державі шкоди на понад 2 мільйони гривень.
Триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хвілателіст Показати IP 10 Липня 2012 16:40
"Аби робити цього, директор та співзасновник товариства...", а також "...завдали державі шкодА на понад...". Хтось уміє грамотно писати чи читати, перд тим, як давати повідомлення в ЕФІР?
... Показати IP 10 Липня 2012 17:31
Фірма - "Авгур", співзасновник - Кварцяній. Вкрадених на той момент грошиків було більш ніж 1 млн доларів. З приходом нового обласного прокурора - нарешті (!!!), прийшов час до цієї справи про фіктивне банкрутство, під час якого в рахунок боргових зобов'язань було вкрадене - включене в "ліквідаційну" масу майно, придбане за державний кошт, яке не було власністю "банкрута"....... Питання по "банкрутству" вирішував близький "коллега" львівського судді-посівальника Зварича, відомий рейдер Косенко. Сподіваємося на продовження.....
D до ... Показати IP 11 Липня 2012 01:12
Кварцяний? О_о це той, що тренував нашу ВОЛИНЬ??
SET Показати IP 11 Липня 2012 07:44
"прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом безпідставного неповернення безвідсоткової позики" а хіба є така стаття в кримінальному кодексі? Як на мене, то це чисто цивільно-правові відносини і вони не входять до компетенції прокуратури. "гиблое дело", при умові що цей директор найме хороших адвокатів - прокуратура умислу директора не доведе НІКОЛИ! ))))
... до SET Показати IP 11 Липня 2012 12:19
умисел - не віддавати позику - вона й не повернута, а це, фактично, нанесення шкоди держбюджету в особливо великих розмірах. механізм - ч/з створення фіктивної заборгованності - "ліві" кредитори. ст.218 КК "Фіктивне банрутство" ще ніхто не відміняв. але це - верхівка айсбергу - якщо будуть "копати" під суддів, які "хімічили" разом з рейдерами - буде ще веселіше! ))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus