USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Адмінприміщення та руйнування водойм: на розвиток Луцького зоопарку необхідно 68 млн грн

15 Листопада 2023 17:14
В обласному центрі Волині погодили проєкт програми розвитку Луцького зоопарку на 2024-2025 роки. Загальний обсяг ресурсів, необхідних для реалізації програми, складає понад 68 мільйонів гривень, з яких 20 мільйонів 370 тисяч – власні кошти підприємства, решта – кошти з міського бюджету.

Про це стало відомо 15 листопада під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як ідеться у тексті програми, наразі у зоопарку утримують 146 видів тварин, загалом – 2300 особин, з них одинадцять занесені до Червоної книги України.

Однак на роботу звіринцю впливає відсутність належного приміщення для адміністративного персоналу. Підприємство потребує спеціально обладнаного ветеринарного кабінету для огляду тварин та зберігання ветеринарних препаратів, а також є потреба у душовій кімнаті для годувальників тварин, прибиральників, підсобних робітників, які фізично працюють.

Читати ще: Утеплення вольєрів і заготівля кормів: як Луцький зоопарк готується до зими

Окрім того, на території зоопарку розташовані внутрішні водойми, які щороку значно руйнуються, тому потребують додаткового укріплення берегів задля безпеки відвідувачів.

Загалом же основними завданнями програми є:

– створення належної матеріально-технічної бази, благоустрій території зоопарку з урахуванням досвіду провідних зоопарків України та світу;

– забезпечення тваринам оптимальних умов для життя в напіввільних умовах;

– забезпечення працівників зоопарку належними умовами праці;

– налагодження контактів та співпраці із зоопарками України і Європи.

Члени виконкому погодили проєкт програми розвитку комунального підприємства «Луцький зоопарк» на 2024–2025 роки та доручили винести проєкт програми на сесію міської ради для затвердження.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus