USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Адвокатуру намагаються знищити, – голова Ради адвокатів Волині

2 Березня 2018 13:13
На переконання голови Ради адвокатів Волинської області Галини Руденко, на сьогоднішній день простежуються процеси послаблення адвокатури в країні – усе заради зменшення виправдувальних вироків, зокрема у резонансних справах.

Про це йшлося під час круглого столу, на якому обговорювали питання, пов’язані з порушенням прав на захист, протиправними затриманнями та втручанням у роботу адвокатів, 2 березня.

Як зазначила Галина Руденко, зміни до законодавства про адвокатську діяльність, які хочуть запровадити, можуть призвести до знищення адвокатури, адже вони передбачають, наприклад, те, що до такої діяльності зможуть бути допущені непрофесіонали.

«Це робиться для того, аби послабити адвокатуру, адже державі не потрібна сильна адвокатура. Так, зараз завдяки сильному захисту в резонансних справах часто виносять виправдувальні вироки, тобто людей виправдовують, а не притягують до відповідальності», – зазначила Галина Руденко.
Вона теж підкреслила, що зараз йде ототожнення клієнта та адвоката, нерідко проводять обшуки помешкання адвоката, адже правоохоронні органи допускають, що адвокат може приховувати документи свого клієнта тощо.

Серед останніх таких прикладів порушення гарантій адвокатської діяльності Галина Руденко назвала затримання адвоката Павла Лозовського.

На думку голови Ради адвокатів Волинської області, для недопущення таких порушень потрібно створити координаційний центр, до якого входили б і представники багатьох правоохоронних служб.

Окрім того, Галина Руденко наголосила на необхідності проведення інформаційної кампанії щодо того, які права й гарантії має адвокат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 2 Березня 2018 13:25
хм..., а що, адвокати не можуть захистити своїх прав у суді ? чи бояться позиватись до державних органів, щоб не було проблем з переатестацією ?
так Показати IP 2 Березня 2018 13:33
треба збирати гроші.помогти сімям матеріально.
Че Показати IP 2 Березня 2018 14:08
"...зміни до законодавства про адвокатську діяльність, які хочуть запровадити, можуть призвести до знищення адвокатури, адже вони передбачають, наприклад, те, що до такої діяльності зможуть бути допущені непрофесіонали." Ага, а зараз серед адвокатів який відсоток професіоналів?
Любі свині Показати IP 2 Березня 2018 14:29
"На думку голови Ради адвокатів Волинської області, для недопущення таких порушень потрібно створити координаційний центр, до якого входили б і представники багатьох правоохоронних служб." - і все? Тобто, якщо продажний адвокат ( читай - майже всі ) скоїв злочин, то потрібно збиратися координаційному центру та вирішувати, чи здійснювати у відношенні адвоката слідчі чи оперативні дії?!!! А пані не забагато хоче? Може, імунітет хочете, як депутати? І пільги?! По великому рахунку, поважна професія адвоката перетворилась на прохфесію рєшал, шахраїв та упирів, що наживаються на чужій біді. Погляньте на адвокатський корпус Волині - в основній своїй масі - бувші працівники правоохоронних органів, а то й взагалі - особи, що тісно співпрацюють з криміналом... Так що, як кажуть, мовчіть собі в тряпочку.
Львів Показати IP 2 Березня 2018 15:56
Звичайні посередники, були б такі чесні, здали б корупційних суддів!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus