USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обшуки у суді: прокуратурі відмовили у затриманні адвоката Лозовського. Відео

27 Лютого 2018 08:23
Луцького адвоката Павла Лозовського, який є рідним братом керівника волинського адмінсуду, вдруге за кілька днів звільнили з-під варти у залі суду.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, Павла Лозовського відразу після засідання, де його звільнили під особисте зобов'язання, 25 лютого знову заарештували просто у будівлі Луцького міськрайонного суду і повезли до ізолятора. Відео затримання оприлюднили в мережі інтернет.

При цьому правоохоронці не врахували, що про затримання адвоката обов’язково потрібно повідомити раду адвокатів. Зуважимо, Лозовському не повідомили про його права та причину його затримання. Тож захист подав скаргу на дії правоохоронців.

26 лютого суд розглянув скаргу та, не знайшовши підстав тримати під вартою Лозовського, звільнив його з-під варти в залі суду.

Своєю чергою, в раді адвокатів дії провоохоронці з приводу обшуків та повторного затримання Павла Лозовського називають «тиском на адвокатуру».

Зокрема, Волинський окружний адміністративний суд та рада адвокатів опублікували заяви, де вказують на порушення закону, які допустили правоохоронці під час затримань та обшуків.

Під час засідання у адмінсуді 26 лютого було оприлюднено відео з камер спостереження, на яких видно, як правоохоронці проводили слідчі дії. Зокрема, на одному з відео зафіксовано, як один з чоловіків відкриває двері шафи для одягу, що знаходиться у приміщенні, суміжному з кабінетом голови суду та санвузлом. Зауважимо, згодом під час проведення офіційних слідчих дій саме в даній шафі було виявлено гроші.

Нагадаємо, 23 лютого в будівлі суду відбулися обшуки. У Волинському окружному адміністративному суді заявляють, що вони були здійснені з порушенням законодавства. Зокрема, невідомі особи, які увірвалися в будівлю, були одягнені в цивільне без будь-яких розпізнавальних знаків та не пред’явили службових посвідчень, погрожували працівникам суду та чинили на них моральний тиск.

Також зазначається, що правоохоронці в кабінеті голови суду перебували чималий час без присутності будь-кого з працівників суду, і лише згодом запросили понятих. При цьому ухвали слідчого судді про дозвіл на обшук приміщення не було.

У результаті нібито на хабарі затримали братів - суддю Олександра Лозовського та адвоката Павла Лозовського, якого 25 лютого відразу після засідання, де його звільнили під особисте зобов'язання, знову заарештували і повезли до ізолятора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фома Показати IP 27 Лютого 2018 09:26
Я не знаю жодного чесного правоохоронця з честю, який заслуговує на довіру.
ТАКІ ДА до Фома Показати IP 27 Лютого 2018 14:53
А прокурора,митника,СБУшніка чи суддю!!??? НАЗВІТЬ хоч когось чесного...
Дядя Показати IP 27 Лютого 2018 15:43
Лозовському хватило розуму за рік купити новий джип ,построїти хату в кульчіні,дочка на бмв гасає в Польщі вчіться,в Карпатах будинок,і ще багато чого,звідкі гроші?скромніше треба сашуню часи непевні.А ви слідакі набу що діти малі,на кого наїхали,кишка тонка,це ж СУДДДЯ свята людина,ми волиняни так поважаємо своїх суддів аж страшно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus