USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Підприємства Ахметова та Новинського обшукують СБУ, БЕБ та прокуратура

1 Лютого 2022 19:33
Представники правоохоронних органів проводять «раптові слідчі дії» на гірничо-збагачувальних підприємствах групи Метінвест бізнесменів Ріната Ахметова та Вадима Новинського у Кривому Розі.

Про це йдеться в заяві групи Метінвест, поширеній 1 лютого, пише Новое время.

«Компанія заявляє про безпрецедентний необґрунтований тиск на бізнес Групи з боку силових структур – дії правоохоронних органів (представників СБУ, БЕБ та прокуратури) супроводжуються численними порушеннями, обшуки проводяться неправомірно, без будь-яких правових підстав вилучається комп’ютерна техніка, чиниться тиск на співробітників підприємства, частково паралізовано господарську діяльність», – сказано в ньому.

У Метінвесті повідомили, що обшуки стосуються «нібито податкових порушень, які мають місце, наявність яких не встановлено і не підтверджено».

«У своїх діях правоохоронні органи фактично привласнили собі функцію податкової служби, намагаючись в обхід податкового законодавства встановити додаткові податкові зобов’язання для бізнесу», – стверджують у групі компаній.

При цьому в Метінвесті зазначили, що група у 2021 році перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні майже 53 млрд грн податків та зборів, що у 2,4 рази більше, ніж у 2020 році.

Згодом у БЕБ пояснили, що обшуки пов’язані з розслідуванням кримінального провадження за статтею 212 ККУ щодо заниження посадовцями чотирьох підприємств рентної плати за користування надрами, унаслідок чого державний бюджет у 2018—2020 роках недоотримав 18 мільярдів гривень.

Групі Метінвест офіційно належать Північний, Центральний та Інгулецький ГЗК. Усі вони зареєстровані у Кривому Розі.

Метінвест – вертикально інтегрована гірничодобувна група компаній. Її основні акціонери – група СКМ Ріната Ахметова (71,24%) та Смарт-холдинг Вадима Новинського (23,76%), які спільно управляють групою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
95 кв Показати IP 1 Лютого 2022 19:56
?
Вова с кривой рожей Показати IP 1 Лютого 2022 19:59
А могли же по-хорошему подарить долю мамке с папкой. Моим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus