USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Актори без Оскара: як українські політики хворіли перед арештами

5 Березня 2017 08:00
2 березня ввечері до лікарні «Феофанія», де перебував екс-очільник ДФС Роман Насіров, прибули, за даними ЗМІ, представники НАБУ і САП. Главу Державної фіскальної служби у четвер увечері, 2 березня, затримали у так званій справі Онищенка

У зв’язку з цим «Факти ICTV» пригадали найгучніші історії хвороб українських політиків. Перед арештами, затриманнями та судами у багатьох загострювалися хронічні захворювання або з’являлися нові.

Ігор Мосійчук

17 вересня 2015 року на засіданні Верховної Ради генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив про зняття недоторканності з народного депутата Ігоря Мосійчука. Прокуратура показала в сесійній залі оперативної відеозйомки, на яких Мосійчук розповідає своєму співрозмовникові про розцінки на депутатські запити.

Депутата підозрювали у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1,2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1,2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України”.

8 жовтня Мосійчук був госпіталізований просто з будівлі Апеляційного суду Києва, який мав розглядати скаргу його захисту на утримання під вартою.

Наступного дня депутату поставили діагноз: велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжується внутрішньою кровотечею. Того ж дня він був переведений з реанімації у спецпалату Київської лікарні швидкої допомоги.

15 листопада 2015 Мосійчука госпіталізували прямо з зали суду. В березні 2016-го перед судовим засіданням у депутата загострилася виразка, він знову потрапив до лікарні.

Петро Мельник

Колишній ректор Національної податкової академії Петро Мельник був затриманий 27 липня 2013 року під час отримання від двох громадян хабарів за вступ їхніх родичів у Національний університет Державної податкової служби.

30 липня Печерський районний суд Києва не зміг обрати йому запобіжний захід – Мельник був у лікарні Бучі.

А в суді вирішив продемонструвати, що не симулює, розстебнувши ширинку просто в суді, щоб показати перев’язку в області паху, при тому що раніше заявляли про його проблеми з серцем.

Вже в наступному місяці екс-ректор втік з-під домашнього арешту і повернувся в Україну у квітні 2014 року.

А в 2016 році прокуратура Київської області завершила щодо Мельника досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт щодо ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Виявилося, що в 2007-2008 роках екс-ректор податкової академії переписав на дружину і сина державного майна на 33 млн гривень.

Микола Рудьковський

Народний депутат України IV, V, VII скликань, екс-міністр транспорту і зв’язку (2006-2007) Микола Рудьковський в 2008 році був звинувачений у розтраті особливо великої суми під час приватної поїздки в Париж, коли був міністром.

Відразу ж після пред’явлення йому зробили операцію, в суді Рудьковський був інвалідному кріслі. Однак лікарі СБУ не знайшли нічого критичного в його стані. Судовий процес над екс-міністром завершився в 2010 році.

За рейтингом журналу Forbes станом на березень 2015 року, статки Миколи Рудьковського становили $202 млн.

Діамантовий прокурор Корнієць

29 жовтня 2015 року безпосередньо перед третьою спробою арешту потрапив до лікарні з гіпертонічним кризом.

Підозрюваний у вимаганні та хабарництві колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць був затриманий 6 липня в будівлі головного слідчого управління Генпрокуратури. При обшуку в Корнійця було знайдено 35 пакетів з діамантами.

Він був звільнений з органів прокуратури, справа розглядається в суді, однак свідків не знайшлося.

Ігор Марков

В 2013 році після рішення суду про арешт на два місяці, колишній народний депутат Марков, затриманий в Одесі, захворів. За словами адвокатів – у нього була виразка, холецистит та інші захворювання.

В лютому 2014 року Маркова випустили на свободу, а 12 серпня був затриманий в Італії у місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. Через два дні суд його заарештував, однак потім Марков знову опинився на волі.

В грудні 2014 року МВС оголосило Маркова в розшук за звинуваченням у побиття учасників пікету в Одесі 2007 року, коли біля Одеської облдержадміністрації проводилися акції проти встановлення в місті пам’ятника Катерині ІІ.

Борис Колесніков

Народний депутат України V, VI і VII скликань, віце-прем’єр (2010-2012 рр.) у 2005 році Борис Колесніков був арештований за звинуваченням у вимаганні акцій донецького торгового центру Білий лебідь.

Тоді адвокати намагалися звільнити його за станом здоров’я – через хворого серця. Через кілька місяців Колеснікова звільнили. У 2011 році він переніс інфаркт.

Віктор Лозінський

У 2011 році колишнього народного депутата засудили на 15 років за вбивство на полюванні громадянина Валерія Олійника, а вже 11 червня 2014 року Лозінський був звільнений за станом здоров’я.

«Діагноз, швидше за все, йому сфальсифікували, тому що раніше, за свідченнями очевидців, він не хворів. З нагоди свого звільнення в Голованівську на Кіровоградщині Лозинський влаштував салют», – заявляв народний депутат Олег Ляшко.

Проте святкування тривало недовго – наступного дня Лозінського знову затримали. 25 лютого 2016 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області за законом Савченко достроково звільнив Лозінського з місць позбавлення волі. 6 квітня 2016 року Апеляційний суд Київської області визнав законним таке рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 5 Березня 2017 08:08
Жи*ний каб*н!
дідо Показати IP 5 Березня 2017 08:18
де артистка №1...де Тімашєнка?
бабо до дідо Показати IP 5 Березня 2017 09:50
Перший- отой шо показує "хозяйство" на а другий то ти-як не приймаєш ліки -то хоч тікай з хати
Sieger Показати IP 5 Березня 2017 09:17
Вони заслуговують на "Оскар" більше, ніж всі актори Голівуду разом взяті, бо їм світить реальний термін і тому вони грають правдиво. Навіть сам Станіславський в даному випадку сказав би "Вірю!". :)
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 5 Березня 2017 12:33
Дуже шкода, що до цього списку не потрапив міський голова Нововолинська В.Сапожніков. Його, у 2016 році возили по реанімаційному відділенні Нововолинської Центральної міської лікарні в інвалідській колясочці, на посьміховисько пацієнтам та лікарському персоналу. У позі "помираючий лебідь", як тепер Р. Насірова у Солом'янському суді. Обставини були, як вбачається, ті ж самі. "ВН", поставте мій коментар, і не видаляйте - я готовий довести це. Потім, мер Сапожніков заявив: "Не діждетесь!" Та, ніхто й не жде - сам піде, незабаром.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus