USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Актового запису про смерть Ігоря Єремеєва немає

11 Травня 2016 15:26
Історія з призначенням виборів у 23-му виборчому окрузі з центром у Маневичах та трагічною смертю колишнього народного депутата Ігоря Єремеєва доходить до абсурду. Виборці майже рік не мають власного представника у парламенті, а профільне міністерство юстиції не визнає, що людини немає у живих. Відтак ЦВК не може оголосити виборів, бо більше восьми місяців профільне міністерство, схоже, просто бездіє у цьому питанні. Чи не зумисно?

Нагадаємо, що Ігор Миронович після невдалого падіння з коня отримав травми не сумісні з життям. Трагедія сталася у серпні 2015 року. Відповідно до українського законодавства повноваження депутата припиняються у зв'язку з його смертю. Документом, що підтверджує це, є свідоцтво. Втім його немає ані у парламенті, ані в Центральній виборчій комісії.

Найдивніше, що його немає у Міністерства юстиції.

Попри те, що 10 травня, ЦВК оголосила вибори у чотирьох округах в Україні, де народні депутати набули інших посад, на Волині цей процес затягують. При тім градієнт пояснень щораз цікавіший.

«Найбільша проблема виникла в тому, що особа померла не в Україні, а за кордоном. Це певною мірою створило проблеми для виконавчих органів влади. Попри всі намагання ЦВК отримати цей документ (свідоцтво про смерть. – Ред.), ми звертались до апарату Верховної Ради, ми звертались до Міністерства юстиції, але отримали відповідь про те, що свідоцтва як такого немає, якісь там дії відбуваються. Людина померла у Швейцарії, але свідоцтва про смерть немає», – пояснив в ефірі «5 каналу» позицію ЦВК заступник голови комісії Андрій Магера.

Посадовець каже, що робити виняток для волинського округу небезпечно, бо може скластися прецедент. Водночас і ЦВК не можна звинувачувати у затягуванні призначення проміжних виборів, адже подекуди заяви про складання депутатських повноважень доходять з Верховної Ради через чотири місяці, запевняє Магера. «Я би не звинувачував ЦВК, що начебто ми щось тут затягуємо, чи щось подібне. Є певні об’єктивні причини – на жаль, документи, як показує практика, з вулиці Грушевського до площі Лесі Українки можуть іти чотири місяці», – наголосив заступник голови ЦВК.

У документі за 4 травня 2016 року за підписом заступника міністра з питань державної реєстрації Павла Мороза йдеться, що серед актів записів про смерть, інформації щодо Єремеєва немає.

Тобто, фактично відповідальність за затягування із оголошенням виборів лежить на міністерстві, а також колишньому прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, якому підпорядковувалось відомство. Нині, коли країна отримала нового прем'єра Володимира Гройсмана, який так уболіває за розвиток місцевого самоврядування, питання, здалося б, мало вирішитися швидше.

Водночас, нагадаємо, вчора, 10 травня, стало відомо, що ЦВК таки призначила вибори в 4 округах, утім волинського округу №23 серед них немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
кру Показати IP 11 Травня 2016 16:53
йому ще зарплату нараховують?
виборець Показати IP 11 Травня 2016 18:30
І,що далі?Виборів не буде до тих пір поки не дасть "ДОБРО!" "імператор" Петро-перший? А в дзвони повинна бити ЦВК,в обов"язки якої входить призначення виборів. Тільки не язиками бити і папірці пописувати в різні інстанції,а зробити ЗАЯВУ!, з цього приводу в усіх ЗМІ і звинуватити по повній всіх причетних до зриву виборів.
11111 Показати IP 11 Травня 2016 19:37
Напевно він нелегально переткнув державній кордон, та організував свої похорони.
спостережливий Показати IP 12 Травня 2016 02:23
розводять народ як котят по чечетову.Ніхто не отримае дозволу на поховання без довідки про смерть.Невже влада тримае народ за лохів,а чому ЦВК не виконуе закон про вибори у Верховну радуи
народ Показати IP 12 Травня 2016 10:54
Тривають торги по продажу теплого "місця."
ТА ЛАДНО! Показати IP 12 Травня 2016 11:26
Свідоцтво не подають в державні органи тому, що комусь вигідно затримати вибори в цьому окрузі, ось і все.
Ігор Показати IP 12 Травня 2016 13:04
Лапін тормозить, він все знае про смерть Еремеева бо причетний і дімае по його округу просунути Мандзюка!
Дурдом! Показати IP 12 Травня 2016 14:10
Оці охендрвські, магери та морози ще раз підтверджують, що ми живемо в країні безпросвітних дурнів та брехунів. Бо насправді в день смерті Єремеєва (13 серпня 2015) консульство України в Швейцарії надало довідку про його смерть. На її підставі Голова ВРУ наприкінці листопада підписав розпорядження про прининення депутатських повноважень та щодо повного розрахунку по бухгалтерії. А голова ЦВК Охендовський та його заступник Магера триндять, що нібито немає довідки про смерть. Ви, що, не знаєте, що такі довідки видаються родині померлого і щоб ви її теж отримали - вам потрібно звернутися до до родини? Знають вони це, але зазвичай грають у дурку! А оцей Мороз з Мінюсту - хіба він не знає, що всі хто видає довідки про смерть (у тому числі дипломатичні установи), відразу вносять відповідну інформацію до єдиного державного реєстру? Але, виходить, для заст міністра року замало, щоб вмикнути компютер і заглянути у цей реєст. Отака у нас ВЛАДА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus