USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Активіста, який порвав портрет Порошенка, звільнили після двох років під вартою

6 Грудня 2016 16:05
Юрій Павленко провів під вартою майже два роки.

Активіст Юрій Павленко ("Хорт"), який рівно два роки тому порвав портрет президента України Петра Порошенка, вийшов на волю. Таке рішення сьогодні прийняв суддя Апеляційного суду Вінницької області, передає УНН.


“Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою скасувати. І негайно звільнити із зали суду”, – такий вирок оголосив суддя Апеляційного суду Вінницької області.

Рівно два роки тому, 6 грудня 2014 року, Юрій Павленко брав участь в штурмі Вінницької облради. Тоді він публічно порвав портрет Петра Порошенка. Цей факт розцінили як хуліганство. Також активіста звинувачували за ч.1 ст.294 КК – організація масових протестів. Павленка засудили на чотири з половиною роки.

Захисники Юрія Павленка вимагали скасувати вирок суду. А прокурор – збільшити вирок до семи років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 6 Грудня 2016 16:58
Пора вже Героя України присвоїти. Борець з режимом.
Варвара Показати IP 6 Грудня 2016 16:59
Хай би портрет Януковича у ті часи порвав.Або портрет Путіна у РФ,то точно загримів би по етапу.Хоча треба індивідуально підходити до розгляду кожної справи:може,це емоції.Взагалі,завжди "політичним" більше діставалось.За вбивство можуть 2 роки дати,чи за крадіжку мішка цукру,а за порваний портрет 2 роки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus