USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Активісти Нацкорпусу та Нацдружин заблокували маєток Гладковських у Козині

4 Березня 2019 14:32
Представники «Національного корпусу» та «Національних дружин» 4 березня, вдруге за останній тиждень, заблокували маєток сина заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Ігоря Гладковського. Під розкішним будинком в селі Козин (Київська область) зібралося близько тисячі мітингувальників, які вимагають негайно заарештувати всіх причетних до корупційного скандалу з обкраданням українського оборонпрому.

Про це стало відомо з повідомлення на офіційній сторінці «Національних дружин» в соціальній мережі, передають Українські Новини.

За словами мітингувальників, пройшов тиждень, а представники чинної влади і правоохоронні органи не вжили жодних заходів для затримання організаторів глобальної корупційної схеми з розкрадання коштів української армії. Активісти побоюються, що якщо цього не зробити зараз, то винні виїдуть за кордон та уникнуть покарання.

Крім того, учасники пікету висловлюють ряд інших вимог. Зокрема, вони вимагають:

1. арешт рахунків та майна заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та інших організаторів корупційної оборудки – Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівників ДК «Укроборонпром» і директорів всіх державних підприємств, які були причетні до реалізації схеми;

2. засудження винних у розкраданні оборонного бюджету країни на максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією майна;

3. оприлюднення матеріалів усіх кримінальних справ, що пов’язані з розкраданням коштів оборонного бюджету країни, за винятком інформації, яка має обмежений доступ;

4. щотижневої подачі звітності генерального прокурора України щодо стану розслідування кримінальних справ, які пов’язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету.

Учасники мітингу також повідомили, що вищеназвані вимоги вони розіслали в друкованому вигляді деяким представникам чинної влади. Якщо останні на таку листівку жодним чином не відреагують, активісти обіцяють зібратися знову 9 березня, проте вже біля будинку Гладковських, а в центрі Києва – на Майдані Незалежності.
Як повідомлялося, Петро Порошенко підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. За інформацією журналістів «Bihus.info», син Гладковського, якому на той момент було 22 роки, разом із партнерами організував приблизно у 2015 році постачання контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому, державні оборонні підприємства переплачували за товар у 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду. За даними фактами НАБУ розпочало власне розслідування.

Також повідомлося, що Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин. Раніше йшлося про те, що фірма Гладковського отримала півмільярда за таємними угодами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 4 Березня 2019 14:45
Прилетела обратка майдаунам.....скоро и к вальцману прийдут,если свалить не успеет.
БєльскаЯ Показати IP 4 Березня 2019 15:13
Неслабо маєток забабахали псевдопатріоти за людські грошики! Пора спалити все до грунту.
123 до БєльскаЯ Показати IP 4 Березня 2019 17:01
Вам би тільки палити! Головою подумай! Там можна зробити до прикладу дім для людей похилого віку чи притулок для дітей або перепланувати під квартири для атошників! Це людські гроші які він украв!
Лучанка Показати IP 4 Березня 2019 16:38
Краще зробити там дитячий будинок або будинок для людей похилого віку тощо. Руйнувати - це вандалізм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus