USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Альпініста з Волині, який травмувався за кордоном, страхова залишила без допомоги

12 Серпня 2019 09:38
Літо – час відпусток, та екстремального туризму. Виїжджаючи за кордон, кожен з нас має придбати обов’язкове медичне страхування. Але чи діє ця страховка за кордоном? Альпініст з Волині придбав спортивне страхування, але скористатися ним так і не зміг, принаймні, так стверджує.

Про це пише 24 канал.

Альпініст зі стажем Віктор Тимощук поїхав у червні підкорювати італійські Альпи, але цього разу підйом не вдався. Чоловікові на ногу впав камінь, небайдужі італійці разом з друзями викликали у гори медичну допомогу.

Віктора забрали у місцеву лікарню, по дорозі постраждалий повідомив свою страхову, що з ним сталося. Коли лікарі сказали, що необхідна операція, чоловік розраховував на свій поліс. Однак страхова відмовилася надсилати гарантійний лист і виходити на будь-який контакт.

За чотири дні його поневірянь трьома лікарнями, страхова компанія ніяким чином не допомагала Віктору. Місцеві ж лікарі таки наклали гіпс та видали знеболювальні.

«Просто відтягували час, не сприяли ніякому розв’язанню проблеми. Вони не надавали жодної консультації мені», – наголосив потерпілий Віктор.

Чоловік заявив, що страхова не виконувала свої обов’язки, представники фірми лише переписувалися з ним у вайбері. Та все ж постраждалого страхова забрала з літака вже у Києві й транспортувала на рідну Волинь, де чоловікові зробили операцію. У самій же страховій запевняють, постраждалий порушував умови з компанією і робив усе на власний розсуд, а термінова операція йому не була потрібна.

Член правління страхової компанії Василь Зубач пояснив, що закордонне медичне страхування має безліч підводних каменів.

«Річ у тім, що є термінова допомога, тобто поліс надає захист при терміновій допомозі, коли є загроза життю. І лише у випадку, якщо зроблені всі необхідні дії: стабілізація пацієнта і пацієнт почувається більш-менш нормально, то проводиться медична евакуація за показами лікаря», – зауважив Василь.

У страховій компанії додали, що медичні витрати клінік – а це 359 тисяч гривень – таки оплатили. Юристи ж заявили, що страхові компанії – це не клініки, проте є підтримка клієнта за кордоном, який має у потрібний момент знайти необхідну допомогу. Якщо ж постраждалий спочатку звернувся до лікарів, то нічого страшного, головне, надати інформацію про своє місце перебування якомога швидше страховій. Там намагатимуться мінімізувати витрати.

Постраждалий Віктор Тимощук зараз лікується. Людям, які опинилися в подібних ситуаціях юристи радять збирати усі чеки. Аби потім звернутися до страхової для повернення грошей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Петручіо Показати IP 12 Серпня 2019 09:55
Поламати ногі всім в офісі тієї страхової.
Анонім Показати IP 12 Серпня 2019 10:31
Дивно , допомоги не надали , але 359 тис гривень страхова заплатила за що і кому ?
valdis peish до Анонім Показати IP 12 Серпня 2019 10:49
макароннікам за накладений гіпс - якби італьяшкі зробили ще й операцію то рахунок був би більше ляма євро
Ігор Показати IP 12 Серпня 2019 10:32
Був би він американцем чи німцем, за ним прилетів би вертоліт. А так ти українець і ти лишаешся сам на сам зі своіми проблемами.
Ігор Показати IP 12 Серпня 2019 11:02
Треба писати назву страхової компанія, а то так можна подумати що всі страховики аферисти.
Тор Показати IP 12 Серпня 2019 11:18
Чи зможе хтось навести приклад щоб страхова компанія, після настання страхового випадку негайно виконала всі свої обовязки??? Будь яка страхова компанія це наперсточніки і розводіли. І як називається так звана страхова шарашкіна контора?????
Олесь Показати IP 13 Серпня 2019 11:19
Читав про цю ситуацію в ФБ і склалося враження, що "постраждалому від недбалості страховиків" потрібна дешева популярність. Я ні на чиєму боці ! я за об"єктивність. Постраждалий розповідає, що його бідного і поламаного пополам в дикіх горах Італії кинули на призволяще і він там сидів на голому камінні і півмісяці чекав на допомогу. Але якщо спробувати розібратися у ситуації, то виходить "трішки" не так ! Евакуація була організована асистуючою компанією. Консультації були організовані асистуючою компанією. Медична допомога була організована асистуючою компанією. Доїзд до Україні був організований. Доїзд з аеропорта до місця проживання був, як і все перераховане вище, оплачений СТРАХОВОЮ КОМПАНІЄЮ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus