USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Американські вчені запропонували видобувати біопаливо з кавунів

26 Серпня 2009 16:32
Сік кавунів, які залишають на баштані через косметичні дефекти, може стати важливим джерелом біопалива, – пишуть американські вчені у статті, опублікованій в журналі Biotechnology for Biofuels. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Біопаливом – пальним на основі спиртів із природної сировини – намагаються замінити автомобільний бензин з метою зниження викидів в атмосферу. Над технологіями його виробництва працюють фахівці з усього світу, – інформує Корреспондент.
«Близько 20% кавунів щороку залишаються в полі через пошкодження поверхні або неправильну форму. Ми довели, що сік цих кавунів – це джерело ферментних цукрів, що досі є невикористовуваним запасом для виробництва етанолу для біопалива», – пишуть Уейн Фіш і його колеги із сільськогосподарської лабораторії в Оклахомі, США.
Підрахунки вчених показали, що при технологічному процесі, що дозволяє отримати 0,4 грама етилового спирту з 1 грама цукру, з одного гектара баштану можна отримати 220 літрів етанолу.
Крім того, кавуновий сік, за словами Фіша, може бути джерелом двох речовин – природного червоного барвника лікопіну, що має антиоксидантні властивості, а також амінокислоти L-цитруліна, що є популярною біологічної добавкою до їжі.
Нагадаємо, ще в минулому році Міноборони США вклало приблизно 35 мільйонів доларів на розробку технології виробництва біопалива з водоростей для літаків і автомашин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus