USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

АМКУ залишив Ахметову мільярдні пільги

31 Січня 2020 17:04
30 січня Антимонопольний комітет відмовився погодити проєкт постанови НКРЕКП «Про затвердження змін до Кодексу Систем передачі».

Він був спрямований на ліквідацію пільги для експортерів електроенергії, повідомляють «Наші гроші» з посиланням на джерело в урядових структурах.

«Проєкт постанови був спрямований на ліквідацію пільги для експортерів електроенергії, яка виникла завдяки НКРЕКП попереднього скликання. При запуску ринку електроенергії 1 липня 2019 року Нацкомісія «забула» записати в правила обов’язок експортерів платити тариф Укренерго. Відтак у другому півріччі 2019 року компанія «Д. Трейдінг» з групи ДТЕК не заплатила тариф Укренерго 544,48 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Раніше голова АМКУ одноосібно погоджував проєкти регуляторних актів інших відомств. У 2016 році він особисто погодив проєкт, який впроваджував формулу «Роттердам+» на користь групи Ріната Ахметова.

«Цього разу Терентьєв не став особисто погоджувати документ, який змушував групу Ахметова платити державній компанії. Натомість проєкт було винесено на голосування всього складу АМКУ. Під час обговорення представники НКРЕКП та Мінекоенерго висловились за те, щоб експортери електроенергії платили тариф Укренерго. Проти виступили представники ДТЕК, а також декілька нардепів. Також проти цієї плати виступила представниця Енергоатому Вікторія Дудченко», – пишуть «Наші гроші».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВВ Показати IP 31 Січня 2020 17:20
Якраз купить на дані кошти чергову найдорожчу віллу...
українець Показати IP 31 Січня 2020 19:07
Сидить собі у Лондоні і грабує Україну, а піпл мовчить і хаває... Україна... Де активісти, Майдан, різні С14, Дружини різні... де ви херої???!!! Комнди не було?!
До українець Показати IP 31 Січня 2020 21:06
Починай-підтримаємо, трандіти-не мішки...
Анонім Показати IP 2 Лютого 2020 20:12
Антимонопольний комітет - ще одна непотрібна структура, яка не виконує свої функції

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus