USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Реінтеграція Донбасу: що хочуть «протягнути» таємничим законопроектом

4 Жовтня 2017 10:51
Закон про реінтеграцію Донбасу, ймовірно, внесуть до парламенту в четвер, 5 жовтня, а не 4, як було анонсовано раніше. Про це в коментарі журналістам в парламенті повідомив народний депутат України, секретар комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, передає УНН. Вінник заявив, що закон про реінтеграцію Донбасу не буде запроваджувати воєнний стан, а режим АТО буде замінено на безпекові заходи.

Проаналізувавши зміст президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу, редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський у своєму відеоблозі виділяє у цьому проекті найважливіші, на його думку, пункти. Ключовим пунктом президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу, він називає скасування торгової блокади. Далі – про те, що це означає, і чому законопроект так потрібен для адміністрації президента.



Знаяття блокади з Донбасу

Пункт передбачає переміщення товарів по умовній лінії розмежування між Україною та Донбасом здійснюється через блок-пости, а порядок переміщення погоджує штаб АТО (штабом збройних сил чи як іще назвати) при узгодженні з СБУ. Це означає, що жодної блокади після прийняття законопроекту не буде. Погодить штаб АТО переміщувати дерево, тютюн, алкоголь, вугілля, нафту через пункти пропуску – все це знову піде. Це вони нам будуть продавати. А ми їм буде продавати їжу.

«Нагадаю, бізнес з окупантами приносив Порошенку і його ключовому бізнес-партнеру Ахметову мільярдні прибутки. Хлопцям дуже хочеться отримувати їх знову. До того ж, з формулою "Роттердам +" ахметовський вугіллячко продавати населенню - дуже вигідно», - зазначає Дубінський.

При цьому фактично відновлюється режим фінансування терористів за допомогою торгівлі з ними – легалізованої.

Легалізація Мінських домовленостей

Цей пункт Дубінський вважає «фейком», окозамилюванням для європейських і американських партнерів, брехнею типу «ми все зробимо, але потім».

Він нагадує, що цими домовленостями Україна підписала собі два вироки. Це - амністія терористам і проведення виборів до моменту виведення військ. Як їх називає Дубінський - виборів «на російських штиках».

Окрім цього, сюди входить особливий статус Донбасу, - таке собі феодальне князівство всередині України, яке має право блокувати всі рішення України, що стосуються євроінтеграції і т. д.

Надання всім учасникам АТО, включаючи волонтерів, статусу ветеранів

Цей пункт Дубінський називає «подачкою» - щоб люди менше виступали проти законопроекту. Важливо: закон так виписаний, що якщо прибрати 1-2 слова, виходить так, що статус ветеранів отримують обидві сторони – і учасники АТО, які підтримували Україну, і бойовики.

Чи буде статус УБД наданий терористам? Якщо так, то можна собі уявити, які протести будуть перед Верховною Радою. На противагу цим протестам треба буде зібрати контр-мітинги. Це та сама технологія, яку використовував Янукович в 2013-2014 році, й називалась вона «Антимайдан».

Нагадаємо, раніше про небезпеку, яку приховує в собі реінтеграція Донбасу, яку президент хоче «протягнути» у вигляді "Стратегії з відновлення територіальної цілісності України: звільнення Донбасу", писав депутат Волинської обласної ради Костянтин Зінкевич. Він також називає пункт про Мініські домовленості, який подається як велике благо для України, таким собі фейком для «бєдних».

«У Мінських домовленостях прописано спочатку амністію для бойовиків, обмін полонених «всіх на всіх», місцеві донбаські вибори, встановлення у них своїх терористичних судів, поліції, прокуратури. При цьому Україна підтримує фінансово увесь їхній зброд, який кликав до себе російські війська! І лише потім, 10-им пунктом стоїть виведення російських військ з території України! Хоч Президент, Кабмін, РНБО і роблять вигляд, що це серйозний документ, але насправді це для мене якийсь фейк», - писав Костянтин Зінкевич. При цьому він радить президенту та уряду займались обороною держави, а не капітуляцією, визволенням полонених, а не полюванням за патріотами.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЯКА НЕБЕЗПЕКА ПРИХОВАНА В «РЕІНТЕГРАЦІЇ ДОНБАСУ»

Зазначимо, спіце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд опублікувала у мережі проект президентського закону про реінтеграцію Донбасу. 16-сторінковий документ вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.



«Читайте закон, формуйте свою власну думку, робіть висновки», - підсумовує Дубінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus