USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Анатолія Грицюка «захистили» від «авантюри» депутати Волиньради?

2 Жовтня 2008 12:07
Під час спільного засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, інвестування села та земельних відносин і постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Волинської обласної ради депутати одноголосно відхилили пропозицію начальника відділу з питань бюджету, економічної політики та моніторингу виконавчого апарату Волиньради Алли Яценюк щодо скасування обласної програми «Технічне переоснащення машинно-тракторного парку агропромислового комплексу Волині в 2004-2010 роках», – повідомляє 2 жовтня репортер «Волинських Новин».
Головним аргументом виконавчого апарату облради стало те, що у межах цієї програми майже половину коштів отримували лише 4 сільськогосподарські підприємства, а саме ТзОВ «Прогрес» (Ратнівський район), ТзОВ «П’ятидні» (Володимир-Волинський район),  ПОСП імені Тараса Шевченка (Горохівський район) і ТзОВ «Городище» (Луцький район). Натомість індивідуальним селянським господарствам дістається набагато менше фінансів по «машинно-тракторній» програмі. І тому пані Яценюк запропонувала підтримати рекомендацію щодо включення питання щодо цієї програми у порядок денний сесії 10 жовтня, де йдеться про скасування попереднього рішення облради.
Проте ця пропозиція наштовхнулась на гостру критику депутатів. Як стверджував голова «аграрної» депутатської комісії Валерій Діброва, ця пропозиція є необґрунтованою, оскільки програма щодо переоснащення машинно-тракторного парку АПК в області чи не найліпше виконується порівняно з іншими програмами «сільськогосподарського» спрямування і її скасування призведе до великих збитків.
На думку депутатів, саме великі агропідприємства дозволяють стримувати ціни на «соціальні продукти», продаючи державі свою продукцію за мінімальними цінами. Як стверджує депутат облради Андрій Турак, пропонований проект рішення – «це авантюра». «Нас (великі сільгосппідприємства – «ВН») дурять на зерні, дурять на м’ясі, дурять на цукрі», – бідкається пан Турак. І, за його словами, те, що виділяється згідно з програмою, покриває лише меншість видатків на придбання нової техніки.
Врешті-решт депутати двох постійних комісій Волиньради одноголосно відхилили пропонований виконавчим апаратом проект рішення і рекомендували не включати обговорюване питання у порядок денний чергової сесії облради. Проте, якщо це питання все-таки буде на сесії, то, на думку депутатів Волиньради, це підставить її голову – Анатолія Грицюка, оскільки скасування програми – «це абсурд».
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева додав, що одноосібники згідно з цією ж програмою можуть отримати 30-відсоткову компенсацію вартості придбаної техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Colibri Показати IP 6 Жовтня 2008 08:42
Яка убога замовна стаття! Хоч би удосужилися глянути умови відшкодування відсотків!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus